Jordskælvsmuseet i Kobe

Jordskælvsmuseet i Kobe

Jordskælvsmuseet i Kobe åbnede i 2002 til minde om Kobe-jordskælvet, der kostede over 6000 menneskeliv i 1995. Der er egentlig tale om en bygning tilknyttet et institut for katastrofeforebyggelse, der netop åbnede i kølvandet på Kobe-jordskælvet, idet man siden har øget indsatsen mod naturkatastrofer. Instituttet er først og fremmest til for at man kan forske i naturkatastrofer og dermed lære at forstå, hvordan disse opstår og påvirker samfundet, men det er samtidig et sted, hvor almindelige mennesker kan komme og lære mere om naturens kræfter og på første hånd bevidne effekten fra disse gennem udstillinger og interaktive elementer.

Selvom Kobe-jordskælvet i 1995 har været udgangspunktet for selve museet og dets udstillinger, så beskæftiger det sig imidlertid med alle typer af naturkatastrofer, og som besøgende kan man blandt andet blive klædt på til at sikre sig mod eksempelvis jordskælv og tyfoner. Selve museumsbygningen fremstår som en grå terning, der er beklædt med glas, og om aftenen er denne lyst op i forskellige farver.

Jordskælvsmuseet ligger mellem Kasuganomichi station og Iwaya station på en privat toglinje og Kasuganomichi station og Nada station på en JR-toglinje lidt længere væk.

Total Page Visits: 227 - Today Page Visits: 1