First Love

Information

Billeder

Original titel: Hatsukoi

Instruktør: Takashi Miike

År: 2019

Genre: Thriller, action

Spilletid: 108 minutter

First Love

.

First Love

.

First Love

.

First Love

.

First Love

.

First Love


First Love

.

Handling

Da bokseren Leo møder den prostituerede Monica, bliver han tilfældigvis viklet ind i et opgør mellem det kriminelle undergrundsmiljø i Tokyo, hvor yakuzaen og den kinesiske mafia er ude efter en sending stoffer.

Min mening

Som beskrivelsen viser, så er der tale om en af de klassiske hårde gangsterfilm, der har det hele. Den sociale taber i skikkelse af bokseren, den fortabte sjæl i skikkelse af den prostituerede, og herudover er der så også den korrupte politimand, yakuzaen med både loyale følgere og forrædere samt kinesiske bander med en kvindelig spion og en enarmet lejemorder. Det hele med både stoffer, sværd, skydevåben, biljagter og halshugninger inkluderet, så det nærmest ikke kan blive et mere desperat forsøg på at virke kliché med en historie, der på ingen måde passer ind i Japan.

Dog er det faktisk en spændingsfyldt film, netop derfor der er gang i den hele tiden. Og trods mange tegneserieagtige indslag, så er der en bagvedliggende sort humor, som gør de brutale scener nemmere at fordærve, fordi de tilsættes komik. Det er også interessant, at størstedelen af filmen udspiller sig over en enkelt aften, og utroligt nok er det faktisk nemt at holde styr på karakterne, selvom der er en hel del at forholde sig til. Men det skyldes, at de præsenteres etapevis, så man dermed også forstår deres relationer til hinanden. De absurde personligheder og udseendet gør det trods alt også nemt at huske og kende folk.

Det er svært at sige, at filmen leverer en decideret historie, fordi man netop bare følger personer i en dramatisk konfrontation i løbet af en enkelt aften. Det er også Leo og Monica, der er de egentlige hovedpersoner, og de har som sådan intet med bandekrigen at gøre, så de er ironisk nok biroller i den egentlige fortælling, der giver indsigt i et miljø, man overordnet set bare opfordres til at holde sig fra, fordi det absolut intet godt fører med sig.


Vurdering


Favoritkarakter:
Leo


Plot: 


Karakterer:


Skuespil:


Afslutning:


Det visuelle:


Overordnet karakter:

7/10
Total Page Visits: 160 - Today Page Visits: 1