Reincarnation

Information

Billeder

Original titel: Rinne

Instruktør: Takashi Shimizu

År: 2005

Genre: Gys, mysterie

Spilletid: 95 minutter

Reincarnation

.

Reincarnation

.

Reincarnation

.

Reincarnation

.

Reincarnation

.

Reincarnation

.

Handling

I 1970 blev der begået en massakre på et hotel i Japan, hvilket en filminstruktør beslutter sig for at filmatisere 35 år senere. Men begivenheden går allerede igen, idet ofrene siden er blevet genfødt i nye kroppe.

Min mening

Titlen på denne film afslører heldigvis, hvad den handler om, for ellers ville man have svært ved at forstå, hvad det er, der foregår. Det uforståelige og uforudsigelige er også styrken ved japansk gys, men i dette tilfælde skaber det mere forvirring end uhygge. Det er faktisk slet ikke en uhyggelig film - snarere en mysteriethriller, hvor underlige hændelser bindes sammen og giver mening til sidst.

Selve udgangspunktet er egentlig lovende, og jeg havde forventet, at man havde gået i en mere kompleks og psykologisk retning ved at binde fortiden og nutiden sammen i en filmindspilning, men alt det, der kunne have fungeret som geniale virkemidler bliver tilsidesat til fordel for de mere stereotype aspekter ved gyserfilm. Der er sgu også en uhyggelig dukke med, som spiller en langt større rolle, end den skulle have gjort.

Billedkvaliteten giver indtryk af, at man har at gøre med en velproduceret film, men i sidste ende er det en meget uforglemmelig gyserfilm blandt de mange andre japanske gysere, fordi den ikke ligefrem leverer noget unikt eller sender et særligt budskab. Den forsøger heller ikke at skræmme eller udforske konceptet med reinkarnation eller i det hele taget forklare det. I stedet fortæller man en ret ligegyldig historie uden at fordybe sig i den, og dermed bliver det en meget overfladisk og kedelig film, der til allersidst forsøger at chokere med et unødvendigt plottwist. Alt i alt minder det bare om en japansk genindspilning af Ondskabens Hotel...

Vurdering

Favoritkarakter: Kinoshita


Plot: 


Karakterer:


Skuespil:


Afslutning:


Det visuelle:


Overordnet karakter:

6/10
Total Page Visits: 88 - Today Page Visits: 1