Ju-On: Origins

Information

Billeder

Original titel: Ju-On: Noroi no Ie

Instruktør: Sho Miyake

År: 2020

Genre: Gys, mysterie

Antal afsnit: 6

Ju-On: Origins


Ju-On: Origins


Ju-On: Origins


Ju-On: Origins


Ju-On: Origins


Ju-On: Origins


Ju-On: Origins


Handling

Fra 1988 til 1997 sker der mystiske ting med beboerne i et ellers helt almindeligt hus i Tokyo, hvor den ene forbrydelse efter den anden finder sted, uden at nogen kan forklare hvorfor. En paranormal efterforsker beslutter sig dog for at finde ud af sandheden sammen med en socialforvalter og en skuespillerinde.

Min mening

Ju-On - eller Forbandelsen på dansk - er efterhånden et meget omfattende franchise, og denne serie er sådan set et unødvendigt bidrag, da den som sådan hverken bygger videre på konceptet eller besvarer de store spørgsmål - trods titlen. Egentlig er der tale om en forhistorie til film-serien, der begyndte i 1998, og derfor stopper serien i 1997, mens handlingen udspiller sig over 9 år med to store spring i tiden.

Det er ikke en klassisk Ju-On fortælling med det store gys, idet det snarere minder om en psykologisk thriller, hvor der bygges videre på historien med en masse brikker, før disse gradvist bliver samlet og giver mening. Men man skal nok se serien ud i en lang køre, før man kan opfange sammenhængen, der stadig mangler hoved og hale til sidst. Det mest interessante er faktisk alle de paralleler, der trækkes til virkelighedens verden, idet der inddrages sager som mordet på Junko Furuta og Jun Hase, ligesom Kobe-jordskælvet og sarin-angrebet i Tokyo nævnes.

At dette netop er virkelige hændelser skildrer et samfund, der nærmest oplever en lignende forbandelse som finder sted i huset i Tokyo, hvor den ene tragedie efterfølges af den anden. Seriemorderen Tsutomu Miyazaki har også en optræden, ligesom mordet på den gravide Mitsuko Moriya udgør en del af plottet, så virkelighed og fantasi på den måde smelter sammen, så gyseraspektet ender med at blive psykologisk. Men dette ved man jo kun, hvis man er japaner eller har beskæftiget sig med japanske samfundsforhold, så udenlandske seere opfanger næppe dette vigtige aspekt.

Spøgelserne er kort sagt blevet skubbet i baggrunden til fordel for en mere dybereliggende frygt, hvilket er befriende, men alligevel burde man måske have skabt et nyt koncept i stedet for at bygge videre på en historie uden rigtig at bidrage med noget til den. Når man tænker på, at dette er en oprindelseshistorie, så efterlades man generelt med for mange løse ender, ligesom der bliver slået knude på nogle fortællinger på en lidt brat måde. Men det er egentlig typisk Ju-On.

Vurdering


Favoritkarakter:
Mitsuko


Plot: 


Karakterer:


Skuespil:


Det visuelle:


Overordnet karakter:

7/10
Total Page Visits: 221 - Today Page Visits: 1