Yobai

Yobai

Yobai kan oversættes til “nattekravleri” og er betegnelsen for en gammel japansk skik, hvor unge mænd ville snige sig ind i pigers kamre og med deres accept forgribe sig seksuelt på dem. Dette var en måde, hvorved mange par fandt sammen før i tiden, da det var en af de eneste metoder, der i smug kunne skabe intim kontakt på tværs af kønnene. Når unge mennesker blev kønsmodne modtog de som regel seksualundervisning af en voksen mand eller kvinde, der satte dem ind i alt det praktiske, før de blev opfordret til at udføre yobai, som altså ikke blev betragtet som voldtægt. Dette var nemlig ikke en forbrydelse – det var en fuldt ud anerkendt skik, hvorigennem unge mennesker kunne udforske deres seksualitet og udveksle følelser, hvilket var svært at gøre i det offentlige rum, hvor konservative værdier lagde bånd på folks adfærd.

Når en ung mand “brød ind” i et hus havde forældrene muligvis vished om, at nogen var inde i deres hjem, men hvis de fornemmede, at gæstens interesse centrerede sig om husets datter, ville man ignorere hans tilstedeværelse. En mand ville heller ikke voldtage en pige, når han havde lokaliseret hende, men derimod vente på, at hun på den ene eller anden måde tilkendegav sin accept, så han derfra kunne videreføre sin mission. Hvis hun ikke gjorde modstand eller selv lagde op til fysisk kontakt, var dette eksempelvis et udtryk for, at hun tillod manden at dyrke sex med hende. Han ville efterfølgende forlade huset inden daggry og eventuelt vende tilbage en anden aften, hvorved et forhold blev etableret. Med tiden ville det så blive tid til, at pigens forældre omsider kunne lægge øjne på den unge mand i dagslys, hvis de to agtede at gifte sig.

I visse dele af Japan var det også almindeligt at gifte mænd og kvinder kunne besøge eller blive besøgt af hinanden, så faste par på den måde kunne udvide deres seksuelle horisont og med jævne mellemrum blive tilfredsstillet på anden vis. Yobai gjorde det endda også muligt for folk at have en affære, idet kvinder eksempelvis kunne undlade at låse døren, hvis deres mand ikke var hjemme, mens mænd kunne tage på natlige ture rundt i byen for at se, om det var muligt at blive tilfredsstillet hos en tilfældig kvinde, som havde lyst til besøg.

Yobai var udbredt over hele Japan, men foregik hyppigst i mindre landsbyer, fordi her ikke lå bordeller, der gjorde det muligt for mænd at udforske deres seksualitet. Fænomenet blev praktiseret helt frem til det 20. århundrede, men er nu til dags et uddødt fænomen, der vil være ulovligt at udføre.

Total Page Visits: 631 - Today Page Visits: 1