Don Quijote-pyromanen

Don Quijote-pyromanen
En Don Quijote-butik i flammer

 

 

Don Quijote-pyromanen

I december 2004 blev den japanske discount-kæde Don Quijote ramt af brande i tre forskellige butikker i Saitama nord for Tokyo, der alle viste sig at være påsatte. Den første af disse brande fandt sted den 13. december, da der klokken 18.50 blev sat ild til noget papir på toilettet i en butik, hvor kun en lille brand brød ud, så man kunne nå at få slukket denne, straks som den blev opdaget. To timer senere blev der så for alvor slået alarm, efter at en kunde havde antændt noget stof i endnu en Don Quijote-butik, hvor ilden denne gang nåede at udvikle sig, og røgen nåede at sprede sig i en sådan grad, at tre ansatte endte med at omkomme i flammerne.

Der var tale om to kvinder på henholdsvis 20 og 19 år samt en mand på 39, der faktisk havde formået at flygte ud på gaden, men de vendte alligevel tilbage til butikken for at sikre sig, at der ikke var blevet efterladt nogen kunder, hvilket endte med at koste dem livet, da de alle døde af røgforgiftning. På dette tidspunkt vidste man ikke, om de to brande kunne være forbundet, indtil brandvæsnet dog samme aften måtte rykke ud til en tredje brand i en Don Quijote-butik cirka 10 kilometer borte, hvorved det stod klart, at kæden var under et slags angreb.

Denne brand brød ud omkring klokken 23 og blev opdaget af en ansat i tide, så den ikke kunne nå at sprede sig og derfor kun førte til begrænsede skader. Men to dage senere blev selv samme butik så udsat for endnu et forsøg på brandstiftelse, da man omkring klokken 15 spottede en midaldrende kvinde, der var i færd med at sætte ild til nogle varer. Hun blev imidlertid opdaget af personalet, der forsøgte at standse hende, men hun formåede alligevel at flygte fra stedet, og tre kvarter senere var hun så allerede på spil igen, da hun atter satte ild til noget papir på et butikstoilet - denne gang i en butik tilhørende kæden Ito-Yokado.

Eftersom kvinden var blevet fanget på videoovervågning kunne politiet imidlertid efterlyse hende og foretage en anholdelse samme dag, hvor det viste sig, at der var tale om den 49-årige Noriko Watanabe, der måneden forinden havde været arresteret i en anden sag omhandlende hærværk og tyveri. Hun var dog psykisk syg og havde derfor tit været i klammeri med loven, men hun nægtede at være pyroman og den, som stod bag de påsatte brande i Don Quijote-kæden. På trods af dette blev hun kendt skyldig, da hun i 2007 blev idømt livsvarigt fængsel for brandstiftelse og tredobbelt drab.

Total Page Visits: 275 - Today Page Visits: 1