Japans Jack the Ripper

Japans Jack the RipperI 1963 og 1964 blev i alt 13 drenge i alderen 6 til 14 år overfaldet og mishandlet af en enkelt gerningsmand, der kaldte sig selv for “Jack the Ripper”. Overfaldene fandt sted i det vestlige Tokyo i og omkring Suginami-distriktet, hvor drenge, der befandt sig udendørs – enten alene eller i par – blev passet op og overmandet af en ældre fyr, der valgte at krænke dem ved at binde dem fast og snitte dem med en kniv – typisk i ansigtet og på deres kønsorganer.

Det første overfald skete den 14. marts 1963, hvor en 10-årig dreng var ude at cykle, da han pludselig blev angrebet og skåret i ansigtet, før den ukendte gerningsmand igen valgte at stikke af. Det næste overfald skete præcis fire måneder senere, hvor to drenge på 11 og 14 år var ude at samle insekter, da de blev angrebet, bundet og slået. Dagen efter blev en anden 11-årig dreng overfaldet, da han også var ude for at samle insekter, og han blev ligeledes bundet fast, men samtidig skåret i sine kønsorganer. Der gik to måneder før det næste overfald, som skete den 21. september, hvor to drenge på 11 og 12 år blev angrebet, mens de var ude for at samle nødder, og mens de begge blev tæsket, så blev den ene af dem også snittet i ansigtet. Tre måneder senere, den 23. december, slog gerningsmanden igen til, da to 12-årige drenge blev overfaldet og tæsket, mens de var ude for at lege, og den 26. december blev en dreng på 13 så angrebet og bundet, hvorefter han blev skåret i sine kønsorganer.

I løbet af året var ni drenge blevet overfaldet, og politiet havde ingen anelse om, hvem der stod bag. Drengene kunne dog alle fortælle, at der var tale om en teenagedreng, som ikke var meget ældre end dem selv, hvilket gjorde, at man begrænsede efterforskningen til gymnasiedrenge i området. Der var imidlertid ingen beviser at gå efter og heller intet system i overfaldene, der af den grund virkede spontane. Og eftersom ingen var blevet slået ihjel, så havde sagen ikke særlig høj prioritet, så den ukendte gerningsmand forblev på fri fod, hvilket førte til flere ofre i 1964. Hér skete det første overfald først den 3. maj, hvor det hidtil yngste offer – en 6-årig dreng – blev angrebet og skåret i ansigtet, mens han var ude at lege. Den 28. august blev det første overfald gengivet, da en 10-årig dreng igen blev væltet af cyklen og skåret i ansigtet, men denne gang valgte gerningsmanden dog samtidig at tage kontakt til politiet, da han sendte to trusselsbreve til offerets familie, hvori han kaldte sig selv for “Jack the Ripper” og truede med at dræbe en tilfældig dreng, hvis han ikke blev fanget.

Efter denne henvendelse valgte politiet at tage sagen mere seriøs, og efterforskningen blev derfor styrket. Alligevel nåede yderligere tre angreb at finde sted, da en 14-årig dreng blev angrebet og skåret i kønsorganerne den 30. august, mens en 12-årig dreng blev angrebet og skåret i halsen og på hovedet den 3. september. Det sidste overfald skete den 10. okotober 1964, hvor en 9-årig dreng blev angrebet og skåret i underlivet, men herefter gav gerningsmanden igen lyd fra sig, da han efterlod en besked på en lokal politistation, hvor han begik den fejl at anvende papir fra en skole i Suginami-distriktet. Politiet kunne derfor afgrænse antallet af mistænkte til elever fra denne skole, og ud fra håndskriften fandt de frem til den skyldige, der viste sig at være en 17-årig dreng, som blev anholdt den 26. december. Han blev idømt 3 til 4 års fængsel i 1966 og prøveløsladt i 1969, hvilket dog resulterede i en skærpelse af dommen, idet han udførte både tyveri og ildspåsættelse, hvorved han blev idømt yderligere 12 års fængsel i 1972.

 

Total Page Visits: 253 - Today Page Visits: 1