Kidnapningen af Minoru Tanaka

Kidnapningen af Minoru Tanaka
Minoru Tanaka

Kidnapningen af Minoru Tanaka

I slutningen af 1970’erne og starten af 1980’erne blev flere japanere kidnappet af nordkoreanske agenter, så de kunne træne nordkoreanere til at blive spioner i Japan. I alt 17 japanere er blevet officielt anerkendt som kidnapningsofre, og mange af disse forsvandt fra Japan nær kysten til det japanske hav, hvorfra de nordkoreanske agenter tilsyneladende ankom med både, som de brugte til at fragte folk videre til Nordkorea. En af de japanere, der blev kidnappet, var 28-årige Minoru Tanaka, der i 1978 arbejdede på en restaurant i Kobe, der imidlertid var ejet af Zhang Young-eun, som var en nordkoreansk agent bosiddende i Japan. Han fik i 1978 til opgave at kidnappe en japansk mand, hvilket blev Minoru Tanaka, der i juni blev overtalt til at rejse til Europa med to nordkoreanere. Men i virkeligheden skulle turen gå til Nordkorea, hvor Minoru Tanaka endte efter at være landet i henholdsvis Østrig og Rusland.

Ingen havde dog nogen anelse om, hvad der var sket med Minoru Tanaka, før en nordkoreaner i 1994 påstod at have mødt en mand ved navn Tanaka i Nordkorea. På dette tidspunkt havde det japanske politi allerede mistanke om, at Nordkorea havde foretaget kidnapninger af japanere, men der var ingen beviser for det. I 1996 tilstod den ene af de to nordkoreanske bortførere så, at han havde været med til at kidnappe Minoru Tanaka, hvorved der var endnu et bevis på, at han så sandelig befandt sig i Nordkorea. I 2002 erkendte det nordkoreanske styre så endelig, at man havde foretaget kidnapninger af japanere, og man offentliggjorde på samme tid navnene på 13 japanere, der var blevet kidnappet. Tanaka var dog ikke på denne liste, men alt tydede på, at han ikke desto mindre befandt sig i Nordkorea, så i 2005 blev han føjet til listen af de japanske myndigheder.

Selvom Nordkorea ikke officielt har erkendt at stå bag kidnapningen af Minoru Tanaka, så har man dog informeret Japan om, at han rent faktisk er bosiddende i Nordkorea, hvor han har giftet sig og fået børn. Alt tyder derfor på, at han er et offer for de nordkoreanske kidnapninger, og så er det tilmed kommet frem, at en af hans gamle kolleger, Tatsumitsu Kaneda, muligvis også blev kidnappet af Nordkorea, selvom han aldrig er blevet anerkendt som et kidnapningsoffer. Kaneda arbejdede på den samme restaurant som Tanaka, da han i 1979 modtog et postkort fra Wien, hvor Tanaka opfordrede ham til at komme og besøge ham. Herefter forsvandt Kaneda på mystisk vis, og de japanske myndigheder fik at vide, at han befandt sig i Nordkorea, samtidig med at man fik kendskab til Minoru Tanakas skæbne.

Total Page Visits: 227 - Today Page Visits: 1