Mai Ishiis forsvinding

Mai Ishiis forsvinding
En oversigt over de involverede i sagen

Mai Ishiis forsvinding

Mai Ishii var en 7-årig pige, der boede med sine forældre og to yngre brødre i den lille by Tamura i Fukushima-præfekturet, da hun i 1991 forsvandt fra sit eget hjem under mystiske omstændigheder, der siden har gjort dette til en af de mest omtalte forsvindingssager i Japan i nyere tid. Den 24. juli kom en af Mais mors veninder nemlig forbi med sine to døtre, der skulle overnatte i familiens hjem, og det var på dette tidspunkt, Mai forsvandt uden at efterlade sig et eneste spor. Mai var bange for mørke, så normalt sov hun sammen med sine forældre og brødre, men da børnene blev lagt i seng lidt over klokken 21, skulle Mai sove på samme værelse som sin mors venindes døtre, der ikke var meget ældre end hende. Men da børnene vågnede den næste morgen, opdagede de dog, at Mai var væk, og da de fortalte dette til hendes mor, blev kvinden urolig, idet Mai ikke var kommet ind til hende i løbet af natten. Hun var heller ikke at finde i huset, som havde været fyldt med mennesker, da den lille pige forsvandt, men alligevel var der ingen, der havde bemærket noget. Mai var simpelthen forduftet ud i det blå.

I alt havde der været intet mindre end 10 personer i huset, da Mai forsvandt, og eftersom der ikke var tegn på indbrud tydede noget på, at en af de andre 9 personer stod bag det, der blev betragtet som en kidnapning. Men ud af de 9 personer var 4 af dem børn, hvormed de kunne udelukkes som mistænkte. Mai havde ligget og sovet i et værelse på husets førstesal sammen med sin mors venindes børn, mens Mais forældre og brødre sov i værelset lige ved siden af. Nedenunder sov Mais bedstemor og bedstefar, og herudover boede også Mais 17-årige kusine og hendes 22-årige kæreste i huset. Kusinen var dog ikke hjemme den pågældende nat, men det var hendes kæreste derimod. Og lige netop fordi kæresten ikke var beslægtet med Mai, blev han anset for at være den hovedmistænkte, men i realiteten kunne hvem som helst have stået bag pigens forsvinding. Dog var det noget af et tilfælde, at denne fandt sted, lige netop den dag hvor Mai ikke skulle sove hos sine forældre, hvilket måtte betyde, at kidnapperen måtte være klar over, at det var en oplagt chance at bortføre pigen.

Men hvis det var nogen i huset, der stod bag Mais forsvinding, hvad var så formålet med denne, og hvad var der blevet af Mai? Det var godt nok et stort hus, men Mai befandt sig på førstesalen, så nogen var nødt til at gøre brug af trappen og vandre rundt på begge etager for at kidnappe hende. Dog viste det sig, at der faktisk havde været en del aktivitet i huset i løbet af natten. Mais bedsteforældre tog nemlig til karaoke og vendte første hjem klokken 2, hvor de opdagede, at kæresten til Mais kusine ikke var hjemme. Han havde tilsyneladende forladt huset omkring klokken 22, hvilket Mais mor bemærkede. Han glemte dog at låse hoveddøren, som derfor stod ulåst, da bedsteforældrene kom hjem klokken 2. Bedsteforældrene gik sågar ovenpå for at fortælle Mais far, at hans nieces kæreste var væk, men han lagde sig til at sove igen uden at tænke over det, og ingen tjekkede, om Mai på dette tidspunkt befandt sig i sin seng eller ej, hvilket ellers kunne have været med til at indsnævre tidspunktet for hendes forsvinding.

Mais kusines kæreste vendte først hjem næste morgen klokken 6.30 - en time efter Mais forsvinding var blevet opdaget, så han havde tilsyneladende ikke været til stede i huset imens, eftersom han tilfældigvis havde været ude hele natten. Alligevel blev han mistænkt og anholdt af politiet, der dog ikke kunne bevise, at han stod bag Mais forsvinding, og han blev derfor løsladt, uden at sagen blev opklaret. Der var ganske enkelt ikke beviser, der kunne lede politiet på sporet af hverken Mai eller hendes kidnapper, så i 2006 blev sagen forældet, uden at Mais familie fik kendskab til, hvad der skete med hende.

Total Page Visits: 221 - Today Page Visits: 1