Mordet på Namiko Takaha

Mordet på Namiko Takaha
Familien Takaha, før tragedien ramte dem

Mordet på Namiko Takaha

Namiko Takaha boede med sin mand i en lejlighed i Nagoya sammen med parrets 2-årige søn, Kohei, da hun i 1999 blev myrdet af en ukendt person i sit eget hjem. Den 13. november tog Namikos mand som altid på arbejde og efterlod sin kone og søn derhjemme, og Namiko blev sidst set i live efter klokken 11, hvor hun tog en tur til lægen med Kohei. Mellem klokken 12.30 og 14 forsøgte en veninde at ringe til Namiko tre gange, uden at telefonen blev taget, og man formoder derfor, at Namiko var blevet dræbt på dette tidspunkt, efter hun var vendt hjem fra lægen. Hendes lig blev dog først fundet efter klokken 14, da udlejeren valgte at låse sig ind i lejligheden for at aflevere nogle kakifrugter. Men da han åbnede døren, fandt han imidlertid den 32-årige Namiko liggende død i en blodpøl. Hun var blevet stukket ned og befandt sig på grænsen mellem gangen og stuen, og inde i stuen sad den 2-årige Kohei, der havde været vidne til sin mors død.

Kohei var dog for lille til, at han kunne forstå, hvad der var sket, så han havde befundet sig i lejligheden med sin mors lig i flere timer. Men han var ikke desto mindre et øjenvidne, og han kunne fortælle, at "kvinden fra købmanden" havde slået hans mor ihjel. Hermed tydede det altså på, at det var en kvinde, der havde dræbt Namiko, hvilket beviserne i lejligheden da også tydede på. Der var nemlig skoaftryk, som var små nok til at tilhøre en kvinde, ligesom man fandt blodspor fra en anden person end Namiko, hvilket også viste sig at stamme fra en kvinde. Hun havde tilsyneladende skåret sig selv under angrebet på Namiko, hvorefter hun havde forsøgt at vaske blodet af i håndvasken, før hun var flygtet fra lejligheden. Med sig bragte hun kniven, så kvinden efterlod dermed også et blodspor, som politiet kunne følge til en nærliggende park, hvor sporet gik tabt.

Et vidne kunne berette at have set en kvinde tage sig til hånden i parken omkring drabstidspunktet, der menes at have været omkring klokken 12-13, idet naboerne kunne fortælle, at de havde hørt støj fra Namikos lejlighed på dette tidspunkt. Der var dog ingen, der havde hørt skrig eller set nogen flygte fra lejligheden, så det var kun vidnet fra parken, der kunne give et signalement af kvinden, der tog sig til hånden, og hun blev beskrevet som værende midaldrende med langt hår. Men Kohei havde jo fortalt, at det var en kvinde fra købmanden, så politiet gik naturligvis ud fra, at Namiko kendte sin morder, hvilket sagen da generelt tydede på, eftersom hun var blevet dræbt i sit eget hjem - og så endda af en kvinde. Det er ekstremt sjældent, at kvinder invaderer hjem for at slå fremmede mennesker ihjel, så man antog, at der måtte være en relation mellem Namiko og hendes morder. Men hvad denne relation skulle være er dog aldrig kommet frem, for politiet har nemlig ikke kunnet finde frem til nogen mistænkte og derfor heller ikke den skyldige i sagen.

Mordet på Namiko er således stadig uopklaret, selvom man ellers er i besiddelse af gerningspersonens DNA og samtidig er sikker på, at Namiko på en eller anden måde har kendt den kvinde, der slog hende ihjel, hvilket Koheis udsagn bekræfter. Efterhånden som han blev ældre glemte Kohei dog alt om sit vidneudsagn samt den kvinde, han så stikke hans mor ned, så hvem hun er forbliver altså et mysterium. Det kan også sagtens have været en dame, som Namiko mødte ved en købmand på vej hjem fra lægen. Men hvorfor Namiko i det hele taget skulle dø er et andet ubesvaret spørgsmål, da det ikke lod til, at der var blevet stjålet noget fra hendes hjem. Hun blev åbenbart slået ihjel af en grund, men hvad denne grund skulle være har man aldrig fået svar på.

Det bliver ikke ligefrem mindre gådefuldt af et andet bevis, der blev fundet i lejligheden - nemlig en drikkevare af et mærke, som familien slet ikke købte. Og da det viste sig, at denne drik var blevet købt i en butik 35 kilometer fra gerningsstedet, tydede det på, at denne tilhørte Namikos morder, som tilsyneladende havde siddet og drukket sammen med Namiko, før hun slog hende ihjel. Men hvis morderen dermed boede langt fra Namikos hjem, hvordan kendte de to så hinanden? Og hvor/hvordan mødtes de?

Total Page Visits: 274 - Today Page Visits: 1