Mordet på Rika Toji

Mordet på Rika TojiRika Toji var 23 år, da hun sammen med sin søster flyttede ind i en lejlighed i Koto-distriktet i Tokyo den 1. marts 2008. De to kvinder valgte stedet, fordi der var videoovervågning og sikkerhedskoder på dørene, men dette var alligevel ikke nok til at forhindre en forbrydelse i at finde sted, da Rikas søster vendte hjem fra arbejde den 18. april og opdagede, at Rika var forsvundet. Der var ingen spor efter hende i lejligheden, og overvågningskameraer havde ikke fanget hende forlade bygningen. Dog var der en lille smule blod i gangen, som kunne tyde på, at hun var blevet udsat for et overfald og kidnappet i sit eget hjem – men så var spørgsmålet bare, hvem der stod bag.

Politiet forhørte alle beboere i bygningen, hvor en tredjedel af lejlighederne stod tomme, hvilket også inkluderede begge Rikas nabolejligheder. Man tog ligeledes fingeraftryk af alle beboere i ejendommen for at se, om de matchede nogle af dem, som blev fundet i Rikas lejlighed, men dog uden held. Politiet kunne simpelthen ikke forstå, hvad der var blevet af Rika, før man igen valgte at tage beboernes fingeraftryk, og denne gang viste det sig, at Rikas genbo – den 33-årige Takanori Hoshishimas fingeraftryk var identisk med dem, man havde fundet i lejligheden. Men hvorfor matchede de i så fald ikke første gang? Fordi Takanori på dette tidspunkt havde slebet sine fingre med kemikalier, så han på den måde havde ødelagt sine fingeraftryk, men da de nye prøver blev foretaget i slutningen af maj, var huden helet i mellemtiden, således at Takanori kunne anholdes og sigtes for kidnapningen af Rika over en måned efter hun forsvandt.

Men Rika var ikke at finde i Takanoris lejlighed, og der var stadig ingen spor efter hende på overvågningsbillederne. Så hvad var der sket med hende? Den gåde valgte Takanori at løse, idet han med tiden tilstod at have slået Rika ihjel ved at give en detaljeret gennemgang af forløbet. Han var nemlig på udkig efter en sexslave, så da han i april fik øje på den nyindflyttede Rika, besluttede han sig for at kidnappe hende, hvilket foregik ved, at han den 18. april ringede på og invaderede hendes lejlighed, imens hun var alene hjemme. Da Rika gik til modstand, valgte Takanori at slå hende ned og binde fast, så han nemt kunne trække hende tilbage til sin lejlighed, hvor hun faktisk var i live, da hendes søster vendte hjem og efterlyste hende.

Da Takanori kunne høre, at politiet var mødt op i ejendommen, skyndte han sig at dræbe Rika ved at stikke hende ihjel, og herefter gik han så i gang med at partere hende, så han nemt kunne skjule liget, når han inden længe ville få besøg af politiet. Da nogle betjente kom forbi for at forhøre ham, var der således ingen spor efter Rika i Takanoris lejlighed, fordi hun på dette tidspunkt var blevet skåret i stykker og gemt i kasser og køleskab, og henover de kommende dage sørgede Takanori for at skille sig helt af med liget ved at snitte det i små stykker, så han kunne kaste ligdelene i affaldskværnen eller skylle dem ud i toilettet. Der var derfor ingen spor efter Rika, og drabet blev derfor kaldt den perfekte forbrydelse, fordi Takanori tilmed gik så langt som at ødelægge sine egne fingeraftryk. Men han havde nok ikke regnet med, at politiet ville tage dem en anden gang, hvilket da også var den eneste grund til, at den 33-årige mand blev udpeget som Rikas kidnapper. Ydermere havde Takanori optrådt på TV, hvor han udgav sig for at være en bekymret nabo, men i virkeligheden fik seerne altså en vaskeægte morder at se på skærmen.

Takanori Hoshishima blev senere idømt livavarigt fængsel for drabet på Rika Toji.

Total Page Visits: 21 - Today Page Visits: 1