Mysteriet om Makiko Tsuchiyama

Mysteriet om Makiko Tsuchiyama
Makiko blev fundet i et åbent afløb

Mysteriet om Makiko Tsuchiyama

Den 19. oktober 1984 blev den 2-årige Makiko Tsuchiyama fundet bevidstløs i et åbent afløb tæt på hendes hjem i Higashiosaka, hvor hun havde været alene ude at lege. Pigen blev bragt på hospitalet, hvor det blev opdaget, at hun havde kvælningsmærker efter en snor på halsen, og man gik derfor ud fra, at hun åbenbart var løbet ind i en udspændt snor, som altså havde ramt hende på halsen, hvilket var det, der fik hende til at besvime. Hændelsen blev derfor betegnet som en ulykke, og da Makiko overlevede, blev der ikke gjort mere ud af sagen. Pigen nægtede imidlertid at gå udenfor igen, efter hun var kommet hjem fra hospitalet, men en måned senere, den 21. november, lykkedes det alligevel for hendes forældre at få hende overtalt til at gå udenfor og lege.

Denne dag fandt man dog atter Makiko bevidstløs på præcis samme sted, og hun havde endnu en gang kvælningsmærker på halsen. Den lille pige blev på ny sendt på hospitalet, hvor hun desværre aldrig kom til sig selv. Hun blev erklæret for død ni timer senere, og denne gang var politiet overbeviste om, at der var tale om et drab, eftersom omstændighederne omkring pigens død var identiske med den "ulykke", hun havde været udsat for måneden forinden. Man gik derfor ud fra en teori om, at Makiko i oktober var blevet angrebet af en ukendt gerningsmand, der havde kvalt hende med en snor, og at denne person igen havde overfaldet hende den 21. november.

Politiet havde dog ingen spor at gå efter, men før Makiko blev fundet, modtog hendes bedstefar dog et opkald, hvor en snøftende kvindestemme sagde "undskyld", før hun lagde på. Bedstefaderen antog opkaldet for at være en spøg eller forkert nummer og tænkte ikke over det, før han senere fandt ud af, hvad der var sket med Makiko. Kvinden er dog aldrig blevet identificeret, og i dagene efter Makikos død modtog bedstefaren desuden flere opkald, hvor personen i den anden ende af røret aldrig sagde noget, før der blev lagt på. Om disse opkald havde nogen forbindelse til Makikos død er uvist, for sagen er nemlig aldrig blevet opklaret. Det eneste, politiet ved, er, at pigen langsomt blev kvalt bevidstløs med en snor og tilsyneladende transporteret hen til det sted, hvor hun to gange blev fundet livløs, hvilket vil sige, at gerningsstedet kan have været et andet sted.

At Makiko ikke blev slået ihjel med det samme og placeret på et offentligt sted, tyder på, at drabsmanden ikke havde tænkt sig at dræbe hende, men i stedet havde en fantasi om dette, som vedkommende så endte med at udleve, fordi pigen ikke overlevede det andet overfald, hvilket desværre skyldtes, at hun var blevet anbragt med ansigtet nedad i et åbent afløb med vand. Der er dog også det besynderlige sammenfald, at Makiko blev offer for personen to gange med en måneds mellemrum, og i denne periode havde hun ikke været ude at lege, hvilket kunne være et bevis på, at gerningsmanden var en lokal borger, der vidste hvem Makiko var, og at hun dermed var et udvalgt offer og ikke bare et tilfældigt et af slagsen. Sandheden forbliver et mysterium.

Total Page Visits: 426 - Today Page Visits: 1