Pædagogen i kloakken

Pædagogen i kloakken
En tegning af mandehullet, hvor Fukiko Yagihashis lig blev fundet

Pædagogen i kloakken

Den 27. februar 1996 var den 39-årige pædagog Fukiko Yagihashi vendt hjem fra arbejde, da hun i løbet af aftenen forsvandt. Kvinden blev sidst set nær hendes bolig i byen Tama vest for Tokyo klokken 21, men selvom hun blev efterlyst, så fandt man imidlertid intet spor efter hende. Ikke før næsten et år senere, da de lokale klagede over vand, der strømmede ud fra et kloakdæksel cirka 200 meter fra Fukikos lejlighed. Da man den 14. januar 1997 åbnede kloakdækslet, fandt man nemlig et forrådnet lig, der efter nærmere undersøgelser skulle vise sig at være resterne af Fukiko Yagahashi. Hun havde tilsyneladende ligget i mandehullet, siden hun forsvandt, og hun blev først opdaget, da hendes løsrevet væv stoppede kloakken til, så denne blev oversvømmet.

Der var imidlertid ikke tale om et uheld, for Fukiko havde skader i sit kranium, hvilket tydede på, at hun var blevet udsat for en forbrydelse og dernæst placeret i kloakken. Hendes taske og personlige ejendele manglede dog, hvilket inkluderede en dagbog. Og da man undersøgte hendes lejlighed viste det sig, at der faktisk manglede flere dagbøger fra en bestemt periode i Fukikos liv. Der var dog flere mystiske omstændigheder forbundet med sagen, for Fukikos tøj var ikke det samme, som hun bar, den sidste dag, hun havde været på arbejde, så hun havde åbenbart været hjemme og skifte tøj, før hun forsvandt, ligesom hun ikke var iført en jakke. Hendes far valgte desuden at bosætte sig i Fukikos lejlighed, mens eftersøgningen efter hende stod på, og i den første måned modtog han seks opkald til Fukikos telefon, hvor personen i den anden ende af røret aldrig sagde et ord, før der blev lagt på.

Kloakdækslet havde en vægt på 40 kg. og krævede særlige redskaber, hvis man skulle løfte det op, da dette ville være noget nært umuligt med hænderne alene - noget som almindelige folk ikke kan finde ud af. Der blev derfor spekuleret i, at gerningsmanden var en mand, som havde kendskab til kloakarbejde. Men hvem der dræbte Fukiko er dog stadig et mysterium, for politiet havde simpelthen ikke spor nok i sagen til at løse den, og den forbliver derfor fortsat uopklaret.

Total Page Visits: 434 - Today Page Visits: 1