Lavinerne i 1918

Lavinerne i 1918    Lavinerne i 1918

Den værste lavine-ulykke i Japans historie skete den 9. januar 1918 klokken 23.30, da 158 mennesker mistede livet i landsbyen Mitsushima i Niigata-præfekturet på Honshu. Præfekturet havde været ramt af en snestorm den seneste uge, hvilket havde ført til, at store mængder sne havde lagt sig i de omkringliggende bjerge, indtil dette blev så tungt, at en bølge af sne, der målte omkring 400 meter i bredden rev sig løs fra en nærliggende bjergside og begravede store dele af byen, hvor de intetanende beboere lå og sov i deres hjem, hvor de enten blev dræbt på stedet eller begravet levende – og netop fordi det var mørkt, så var det noget af en udfordring for de overlevende beboere at iværksætte en redningsaktion og finde frem til ofrene, hvilket blot fik dødstallet til at stige. Mitsushima-lavinen ødelade 28 af landsbyens 57 hjem og udslettede hele familier, men faktisk var mange af de omkomne slet ikke beboere, idet flere mænd opholdt sig i byen, fordi de var i gang med at anlægge en tunnel i bjergene. I alt var der cirka 180 mennesker, der var blevet begravet i lavinen, og kun omkring 20 af disse overlevede, mens 155 omkom på stedet. Tre andre døde senere af deres kvæstelser.

Kun 11 dage senere, den 20. januar, skete den næstværste lavine-ulykke i Japan i nabo-præfekturet Yamagata. Denne gang var det Otori-minen ved byen Asahi, der blev ramt, hvor 154 mennesker mistede livet, da 11 ud af minelandsbyens cirka 25 bygninger blev begravet. Da der var tale om en minelandsby, så var der altså mange familier, der boede i denne, så selvom antallet af boliger var sparsomt, så var der samlet set omkring 1500 beboere i disse, så dødstallet derfor blev højt, selvom kun ganske få huse blev ramt.

Januar er den måned, hvor en fjerdedel af Japans laviner opstår, og Niigata-præfekturet og Yamagata-præfekturet befinder sig historisk set i top, når det gælder antallet af laviner. Lavinerne i 1918 blev udløst som følge af store mængder snefald, som ramte regionen i begyndelsen af året, hvor der lå flere meter sne i de skrå bjerge.

Total Page Visits: 472 - Today Page Visits: 1