Bomben i Narita lufthavn

Bomben i Narita lufthavnDen 23. juni 1985 blev to bagagearbejdere dræbt og fire andre såret, da en kuffert eksploderede, mens den befandt sig i Tokyos nye internationale lufthavn, der nu er kendt som Narita lufthavn. I kufferten befandt sig en bombe, der netop var blevet taget af et fly fra Vancouver, og som skulle have været videre med Air India Flight 302 med retning mod Bangkok, men denne eksploderede altså i utide, mens den var ved at blive fragtet mellem de to flyforbindelser. En time senere eksploderede en anden bombe ombord på Air India Flight 182, mens flyet befandt sig over Irland, hvilket kostede 329 mennesker livet. Dette var dermed den hidtil værste flyulykke med et enkelt fly involveret, indtil mindre end to måneder senere, da Japan Airlines Flight 123 styrtede ned.

Man mente, at der var tale om de samme gerningsmænd bag de to bomber, men det var kun muligt at finde frem til en enkelt person, der viste sig at være en Sikh-ekstremist ved navn Inderjit Singh Reyat, som blev anholdt i Storbritannien i 1988. Han blev senere kendt skyldig i at have produceret de to bomber, men ingen andre af de involverede parter er blevet anholdt og dømt i sagen.

De to bomber skulle tilsyneladende være eksploderet på samme tid, men terroristerne havde ikke taget højde for, at man i Japan ikke anvender sommertid, hvilket var forklaringen på, at bomben gik af, før den var blevet læsset ombord på Air India Flight 302 med afgang fra Narita.

 

Total Page Visits: 388 - Today Page Visits: 1