Bomben på Sanyo-linjen

Bomben på Sanyo-linjen
En artikel om hændelsen

Bomben på Sanyo-linjen

Hovedlinjen hos det private jernbaneselskab Sanyo Electric Railways løber mellem Kobe og Himeji, og den 18. juni 1967 mistede to passagerer livet på denne, da en bombe gik af på et tog, mens det holdt på Shioya station uden for Kobe. Toget havde kort forinden forladt Kobe og havde altså kurs mod Himeji, da en bombe uden videre eksploderede i en kupé klokken 14.05, og eksplosionen var altså så kraftig, at en 24-årig kvinde mistede livet med det samme, mens en 39-årig kvinde blev så kvæstet, at hun senere døde af sine skader.

Herudover blev næsten 30 andre alvorligt såret i det, der blev betegnet som en terrorhandling, eftersom der var tale om en tidsindstillet bombe, der var blevet placeret i en kuffert, som var blevet anbragt på hattehylden i toget af ukendte gerningsmænd. Selvom politiet kunne identificere remedierne, som var blevet anvendt til at fremstille bomben, så fandt man nemlig aldrig ud af, hvem der stod bag den, idet ingen valgte at stå frem og påtage sig ansvaret.

Dette var før, overvågningskameraer blev installeret i tog og på stationer, så der var ingen spor at gå efter ud over at identificere den pågældende kufferts ejermand. Selvom vedkommende med garanti var stået på toget på nogle af de første stationer, så var der dog ingen af de andre passagerer, som kunne huske personen, og politiet kom derfor aldrig på sporet af den skyldige, hvorved motivet heller aldrig er blevet afsløret. I løbet af 1960'erne og videre ind i 1970'erne blev jernbaneselskaber i Japan imidlertid gjort til mål for flere bombesprængninger udført af aktisitgrupper eller selvstændige oprørere, men dette var en af de sjældne gange, hvor folk endte med at miste livet. Og måske var dette også årsagen til, at gerningsmanden eller gerningsmændene muligvis aldrig slog til igen, hvis den eller de personer da ikke blev pågrebet for andre forbrydelser.

Total Page Visits: 229 - Today Page Visits: 2