Branden i Tokyo Takarazuka-teatret

Branden i Tokyo Takarazuka-teatret
Et billede taget under branden

 

Branden i Tokyo Takarazuka-teatret

Tokyo Takarazuka-teatret åbnede i Tokyo i 1934, hvor det blev anvendt til store teaterforestillinger, og det var dermed en af hovedstadens helt store kulturfaciliteter. Efter Anden Verdenskrig blev teatret dog overtaget af det amerikanske militær, så de amerikanske soldater havde et sted at blive underholdt under okkupationen af Japan, og det var derfor ikke tilladt for japanere at benytte sig af af teatret, før dette atter blev overdraget til Japan i 1955, hvor teatret igen begyndte at blive anvendt til store forestillinger.

I 1958 blev Tokyo Takarazuka-teatret imidlertid ramt af en tragedie, da der på åbningsdagen den 1. februar opstod brand på scenen i forbindelse med opførelsen af stykket "Ainu Koiuta". Branden opstod grundet brugen af rigtig ild, og da denne fik fat, valgte man at slå alarm og evakuere teatersalen, hvor tusindvis af tilskuere gav sig til at flygte mod udgangene i selskab med personalet. Desværre var tre børneskuespillere på 9, 15 og 16 år blevet efterladt i omklædningsrummet, hvor de ikke nåede at opdage branden, før det var for sent. De omkom nemlig af røgforgiftning, mens alle andre formåede at redde dig ud fra teatret i tide.

Eftersom der havde befundet sig tusindvis af mennesker i teatret, så blokerede disse dog for gaderne, så det var svært for brandvæsnet at komme frem og påbegynde brandslukningen. Ilden blev ikke desto mindre slukket efter få timer, hvor det stod klart, at tre børn havde mistet livet, mens flere af teatrets sale var udbrændt. En omfattende genopbygning gik derfor i gang, så Tokyo Takarazuka-teatret igen kunne slå dørene op måneden efter. Teatret blev dog lukket i 1997, hvor det var blandt Tokyos ældste bygninger, men det var dermed også ved at forfalde, og det blev derfor besluttet at rive det ned og erstatte det med en ny og moderne bygning, der stod færdig i 2001.

Total Page Visits: 17 - Today Page Visits: 1