Flystyrtet i alperne

Flystyrtet i alperne
Det nedstyrtede fly

Flystyrtet i alperne

Den 3. juni 2017 lettede et privatejet cessna-fly fra lufthavnen i Toyama med retning mod Matsumoto. Ombord var 4 personer - en 59-årig pilot samt 3 passagerer på henholdsvis 47, 22 og 21 år. Cirka en halv time efter at være lettet fra Toyama skulle det lille fly passere over de japanske alper, men hér forsvandt det imidlertid lidt i klokken 15, og samme tid modtog alarmcentralen et opkald fra den 21-årige passager, der kunne fortælle, at flyet var styrtet ned i alperne, hvor han og en anden passager var i live, mens piloten og den tredje passager på forsædet var døde.

En redningsaktion blev omgående sat i gang, men de japanske alper var desværre indhyllet i skyer, så det var umuligt at få øje på flyet,der samtidig var hvidt og derfor lå kamufleret i sneen, da redningshelikopterne ankom og iværkatte eftersøgningen efter det, idet de samtidig måtte holde afstand til bjergene af frygt for at kollidere med disse. Aktionen blev derfor udskudt til næste dag, hvor vejret var klaret op, og da lykkedes det at finde frem til flyet, der lå stort set intakt på en bjergside nær Kurobe-dæmningen. Men på dette tidspunkt var det desværre også for sent, for i løbet af det halve døgn, der var gået, siden flyet styrtede ned, var de to overlevende passagerer også døde, så i alt fire personer altså havde mistet livet.

Fordi flyet var skøjtet ned ad bjergsiden i stedet for at ramle sammen med denne, lignede det til forveksling en nødlanding, men man fandt dog ud af, at dele af flyet havde ramt bjerget, hvorved piloten havde mistet herredømmet over flyet, som han dog havde held med at holde stabilt, så det kunne lande uden at falde fra hinanden. Propellen knak dog af, mens den ene vinge brækkede, og kollisionen med sneen var så voldsom, at piloten og passageren ved siden af døde på stedet, mens de to på bagsædet blev kvæstet. Man kunne dog ikke forstå, hvorfor flyet havde ramt bjerget til at begynde med, men men antager, at piloten simpelthen har fløjet for lavt, og at han derfor ikke kunne se bjergtoppene, der på dette tidspunkt var dækket af skyer.

 

Total Page Visits: 384 - Today Page Visits: 2