Kurobe-dæmningen

Kurobe-dæmningen

Kurobe-dæmningen er med en højde på 183 meter Japans højeste dæmning. Den befinder sig i de japanske alper, hvor den er en del af Tateyama Kurobe Alpine Route og er et populært stop, idet besøgende ikke blot har mulighed for at passere den, men ligeledes se på fra et observationsdæk, når man fra juni til oktober lukker vand ud fra Kurobe-floden, som den er bygget på. Her kan besøgende også sejle rundt med turistbåde og betragte dæmningen fra et andet perspektiv.

Dæmningen blev opført fra 1956 til 1963, og i alt 171 arbejdere mistede livet under konstruktionen af den, mens den samlede pris lød på over 51 milliarder yen. Dæmningen er bygget til at producere strøm og forsyne de lokale områder med vand, og dens reservoir indeholder knap 200 millioner kubikmeter vand. Kraftværket befinder sig under jorden for at holde dette beskyttet for laviner, og her sørger fire generatorer for at producere over en milliard kWh om året.

Store dele af Tateyama Kurobe Alpine Route blev opført, så arbejdere kunne komme frem, dengang dæmningen blev konstrueret. I dag ligger dæmningen tættest på Shinano Omachi station i Nagano-præfekturet. Herfra går der bus til Ogizawa, hvorfra der går en anden bus frem til Kurobe-dæmningen. Hele turen tager cirka 1½ time. På den anden side af dæmningen kan man tage en kabelvogn videre til en svævebane, som fører en frem til Tate-bjerget.

 

Tateyama Kurobe Alpine Route består af følgende strækninger og transportmidler:

Tateyama station – kabelvogn – Bijodaira – bus – Midagahara – bus eller gåben via Yuki-no-Otani – Murodo – bus – Daikando – svævebane – Kurobedaira – kabelvogn – Kurobeko – til fods – Kurobe-dæmningen – bus – Ogizawa – bus – Shinano Omachi station

Total Page Visits: 637 - Today Page Visits: 1