Helikopterkollisionen i Akashi

Helikopterkollisionen i AkashiDen 31. juli 1984 blev en virksomhed i byen Akashi nær Kobe udsat for et røveri kort før middagstid, hvor røverne slap afsted med 6,7 millioner yen. Politiet blev omgående tilkaldt, og jagten på gerningsmændene gik ind. For at dække begivenhederne valgte de japanske medier at følge sagen tæt, og da der på dette tidspunkt var hård konkurrence mellem de japanske massemedier blev alt sat ind, hvilket betød, at journalister fra to af landets største aviser, Asahi Shimbun og Mainichi Shimbun, besluttede sig for at dække sagen fra luften ved at flyve over Akashi i hver deres helikopter. Mens man hos Mainichi Shimbun benyttede sig af sin egen helikopter, så valgte man hos Asahi Shimbun derimod at leje en i stedet. Ombord på begge helikoptere var tre personer: en pilot, en journalist og en fotograf.

Mens de to nyhedshelikoptere fløj rundt over Akashi, kom de pludselig så tæt, at de lidt over klokken 13 kolliderede i luften, da propellen på Mainichi Shimbuns helikopter skar halen over på Asahi Shimbuns helikopter, hvilket resulterede i, at de begge styrtede til jorden. Piloten på Mainichi Shimbuns helikopter kunne heldigvis holde denne stabil under styrtet, så både han og de to passagerer overlevede styrtet, mens det var umuligt for piloten på Asahi Shimbuns helikopter at varetage kontrollen uden haleroret. Helikopteren styrtede derfor ned i en bygning, og alle tre ombordværende omkom. Utroligt nok blev selve kollisionen fanget på film af en mand på landjorden, der tilfældigvis valgte at hive kameraet frem, da han fik øje på de to helikoptere, da de var i nærkontakt.

Ti år senere skete en lignende ulykke med de selv samme nyhedsbureauer, da to helikoptere fra Asahi Shimbun og Mainichi Shimbun var involveret i endnu en kollision den 18. oktober 1994. Også denne gang omkom tre personer ombord på Asahi Shimbuns helikopter, da denne styrtede ned i en have i Osaka, mens alle ombord på Mainichi Shimbuns helikopter overlevede, idet den kunne lande sikkert i lufthavnen. Det var i forbindelse med afgangen fra denne, at helikopterne kom for tæt på hinanden, da de var på vej for at dække den samme ulykke. 

 

Total Page Visits: 47 - Today Page Visits: 1