Nankai Maru-forliset

Nankai Maru-forliset
Sørgende efterladte efter forlisset

Nankai Maru-forliset

Den 26. januar 1958 sejlede passagerfærgen Nankai Maru fra Wakayama på Honshu til TokushimaShikoku, hvorfra den senere på dagen skulle vende tilbage til Wakayama. Omkring klokken 17 blev der registreret vindstød tæt på stormstyrke i området, men dette forhindrede imidlertid ikke Nankai Maru i at forlade havnen i Tokushima og sætte kursen mod Wakayama klokken 17.30.

Ombord på færgen var i alt 167 mennesker - 139 passagerer og 28 besætningsmedlemmer, men ingen af dem overlevede turen til Wakayama. Færgen lagde nemlig aldrig til kaj, og man indså dermed, at skibet kunne være endt i problemer. En eftersøgning blev derfor sat i gang, men der var absolut ingen spor efter Nankai Maru, som var fuldkommen forsvundet fra havets overflade. Først to dage senere lykkedes det at lokalisere passagerfærgen, der desværre befandt sig på havets bund, halvvejs mellem Tokushima og Wakayama på blot 40 meters dybde. Skibet var intakt, og majoriteten af de ombordværende befandt sig stadig indvendigt, hvilket indikerede, at det tilsyneladende var væltet om på siden, så en evakuering ikke kunne nå at finde sted, før det sank. Dem, der formåede at overleve selve forliset, druknede eller døde efterfølgende af kulde i det iskolde vand, så samtlige ombord endte med at omkomme i katastrofen. 

Hvad der egentlig skete med Nankai Maru er og forbliver således et mysterium, netop fordi alle passagerer og besætningsmedlemmer omkom. Vindstyrken nåede kun op på 20 meter i sekundet, hvilket svarer til hård kuling, mens bølgerne i område menes at have nået en højde på 5 meter, så hvordan disse ellers normale vejrforhold kunne få et helt passagerskib til at gå ned, kan man kun gisne om.

 

Total Page Visits: 525 - Today Page Visits: 1