Tigerangrebet i Hirakawa Zoo

Tigerangrebet i Hirakawa Zoo
Akira Furusho havde optrådt på TV før sin død

Tigerangrebet i Hirakawa Zoo

Den 8. oktober 2018 skulle den 40-årige dyrepasser Akira Furusho gøre rent hos de hvide tigre i Hirakawa Zoo i Kagoshima efter lukketid. Men hér blev han dog fundet livløs, da en kollega ankom og så ham ligge i en blodpøl i den indhegning, hvor hantigeren Riku holdt til. Det viste sig nemlig, at Riku tilsyneladende havde angrebet Akira Furusho, mens han var i færd med at drive den hvide tiger ind i sit bur, og dyret havde i den forbindelse bidt ham i halsen, men da dette blev opdaget af personalet, var det allerede for sent. For mens Riku blev skudt med en bedøvelsespil, så blev dyrepasseren kørt på hospitalet, hvor han imidlertid blev erklæret for død ved ankomsten.

Hvide tigre blev udryddet i naturen i midten af 1900-tallet, og der findes nu kun få hundrede eksemplarer i fangenskab rundt omkring i verden. Riku var en ud af fire hvide tigre i Hirakawa Zoo, og Akira Furushos familie anmodede om, at det sjældne dyr ikke skulle aflives, til trods for at det ellers havde dræbt deres kære. Denne begæring valgte man at efterkomme i den zoologiske have, hvor man altså valgte at holde Riku i live. Afdelingen med de hvide tigre blev spærret af, mens efterforskningen af ulykken stod på, men åbnede kort tid efter op for de besøgende, der således kunne komme og se en ægte menneskedræber.

Ifølge sikkerhedsreglerne må dyrepassere slet ikke gå ind i tigrenes indhegning, før dyrene selv har forladt denne ved at begive sig ind i deres bure, så hvad der fik Akira Furusho til at begive sig ind til Riku forbliver et mysterium. Ulykken skete desuden ti år efter en tiger ligeledes angreb og dræbte en anden 40-årig dyrepasser i Kyoto Zoo.

 

Total Page Visits: 471 - Today Page Visits: 1