Japansk dværgflyveegern

Japansk dværgflyveegernDet japanske dværgflyveegern er en ud af to underarter af flyveegern tilhørende slægten Pteromys. Den anden er det sibiriske flyveegern, der findes i Nordeuropa og store dele af Asian. Det japanske dværgflyveegern er dog begrænset til Japan, hvor det lever på øerne Honshu og Kyushu. Ligesom andre flyveegern, så er det japanske dværgflyveegern i besiddelse af hudfolder mellem for- og bagbenene, så det er muligt for det at svæve gennem luften, når det springer fra træ til træ. Det japanske dværgflyveegern anses for at være ret almindeligt i Japan, og det betragtes derfor hverken som truet eller særlig sårbart, eftersom der er tale om et natdyr, som lever i de de store skovarealer, der endnu er at finde i Japan i nærheden af landets mange bjerge. Om dagen skjuler flyveegernene sig i huler i træerne, så dyrenes kontakt med mennesker er meget begrænset.

Det japanske dværgflyveegern vejer som regel omkring 200 gram og kan nå en kropslængde på cirka 20 cm. mens halen er 2/3 af kroppens længde. Deres maveskind er hvidt, mens resten af kroppen er gråbrun. Det japanske dværgflyveegerns kost består blandt andet af blade, frø og frugter. Arten kaldes for et dværgflyveegern, fordi der i Japan findes en større art, som kan blive en hel del større. 

Total Page Visits: 707 - Today Page Visits: 1