Japansk ibis

Japansk ibisDen japanske ibis er en truet fugleart, der tidligere har været udbredt i de nordøstlige dele af de asiatiske regioner – heriblandt Japan, hvor den vilde bestand imidlertid blev udryddet i 2003. Fem år senere havde man held med at genintroducere arten i den japanske natur, da 10 fugle blev sat fri på øen Sado, hvor disse siden har haft held til at formere sig og øge bestanden. Sado er nu det eneste sted i Japan, hvor den japanske ibis lever vildt, men fuglen findes også i Kina, hvor man i 1981 opdagede en mindre bestand, efter man ellers havde troet, at fuglen var uddød på kinesisk grund. Dette førte til et intenst beskyttelsesprogram, der siden har været med til at sikre artens overlevelse gennem politiske tiltag, så der nu findes over 100 kolonier i Kina.

Den japanske ibis er den eneste fugleart af slægten Nipponia. Dens videnskabelige navn er Nipponia nippon. Nippon er det japanske navn for Japan. Der er tale om en stor fugl, der kan blive næsten 80 centimeter lang, og den japanske ibis er kendetegnet ved at have hvide fjer med et nøgent område omkring næbet, hvor huden er knaldrød – samme farve som benene. Næbet er langt og buet, fordi den japanske ibis lever nær vand, hvor den blandt andet fanger fisk og frøer, der udgør dens primære føde.

 

Total Page Visits: 429 - Today Page Visits: 1