Mamushi

Mamushi

Mamushi er det japanske navn for en af de to giftigste slangearter i Japan, hvis videnskabelige navn er gloydius blomhoffii. Der er tale om en type hugorm bestående af 4 underarter, der findes i både Japan, Korea og Kina. I Japan lever mamushi udbredt på de fire hovedøer: Honshu, Shikoku, Kyushu og Hokkaido samt en række mindre småøer, og da der er tale om et af de farligste dyr i Japan, bliver japanere fra barnsben af oplært i at holde sig fra slanger, ligesom man mange steder rundt omkring i landet kan finde advarselsskilte.

Hvert år bliver et par tusinde mennesker i Japan nemlig bidt af en mamushi - primært landmænd, der arbejder på marken, eller vandrere, der går tur i skovene eller i bjergene - og eftersom slangens hugtænder indeholder en stærk nervegift, så skal man hurtigst muligt i behandling, da et bid ellers kan føre til permanente vævskader eller i værste fald døden. Mamushi er skyld i en håndfuld årlige dødsfald i Japan, hvor det dog kun er børn og folk med et dårligt helbred, der anses for at være i risikogruppen. 

Mamushi er kendetegnet ved at have brunt skind med lyse aftegninger, således at den er svær at få øje på i naturen, hvor den ofte ligger kamufleret, så mange kommer til at røre ved den eller træde på den, hvorved den betragter dette som et angreb og vælger at forsvare sig. Ellers er mamushi ret sky, og de lever af både gnavere, småfugle, insekter og firben. En voksen slange bliver som regel omkring en meter lang, men det længste eksemplar, som man har fundet, målte dog halvanden meter.

Total Page Visits: 682 - Today Page Visits: 2