Mishima

MishimaMishima er navnet på en ud af blot 2 tilbageværende japanske indfødte kvægracer, der i dag findes på øen Mishima, der af den grund har lagt navn til racen. Egentlig blev kvæg i sin tid importeret til Japan fra det asiatiske fastland, men i Japan havde disse mulighed for at udvikle sig under nye forhold, hvilket resulterede i tilblivelsen af en håndfuld unikke racer. I Japan blev kvæg anvendt til landbrug, transport og industri, men det var ikke så almindeligt at spise kød, så der foregik ikke decideret avl. I slutningen af 1800-tallet åbnede Japan så op for kontakt og dermed handel med Vesten, hvilket førte til, at kød gradvist blev en del af den japanske madkultur. Japan importerede derfor udefrakommende kvægracer, så man kunne etablere kvægfarme, men samtidig begyndte man at krydse de udenlandske racer med de japanske af slagsen, således at der opstod 4 helt nye racer af kødkvæg på bekostning af de indfødte racer, der inden længe forsvandt, fordi man undlod at lade dem avle med deres egen race. 

Til sidst var der kun to indfødte kvægracer tilbage, som ikke var blevet påvirket af avlsforløbet, der fandt sted omkring år 1900, hvoraf den ene af disse er Mishima-kvæg, mens den anden er Kuchinoshima-kvæg. Fælles for disse racer er, at de lever på isolerede øer, hvor deres overlevelse kunne blive sikret, men der er i dag så få eksemplarer tilbage af begge racer, at de er udrydningstruede. En Mishima-tyr bliver omkring 125 centimeter høj og er meget robust bygget med en vægt på cirka 600 kilo, mens køerne vejer 200 kilo mindre, men kun er 10 centimeter lavere. Både tyren og koen har horn, og skindet er kendetegnet ved at være kort og mørkt.

Total Page Visits: 46 - Today Page Visits: 1