Kabocha

Kabocha

Kabocha er en type vintersquash, der dyrkes i Japan, hvor portugisiske søfarere bragte squash til landet i slutningen af 1500-tallet. Da disse var kendt som Camboja abóbora på portugisisk, endte man med at kalde dem for kabocha på japansk, hvilket faktisk er det japanske ord for græskar, idet squash og græskar hører ind under samme slægt og i visse tilfælde kan være svære at distancere fra hinanden. På japansk dækker ordet kabocha derfor over et bredt udvalg af frugter inden for græskarslægten, mens det uden for Japan benyttes om arten Cucurbita maxima, som er kendt for at blive dyrket i Japan, selvom den også dyrkes i mange andre lande. Kabocha er derfor også kendt som japansk squash eller japansk græskar.

Til trods for at der er tale om en vintersquash, så høstes de fleste kabocha i sensommeren efter en vækstperiode på cirka 100 dage. Efter at være blevet høstet skal kabocha opbevares i et varmt lager i et par uger, før de skal tilbringe en måned på køl. Dette har til formål at forbedre smagen og øge indholdet af kulhydrater, idet friskplukkede kabocha ikke er lige så appetitlige, og derfor er der behov for en sekundær modningsproces efter høsten. De fleste kabocha sælges således nogle måneder efter, at denne har fundet sted. Vægten ligger typisk på mellem 500 g og 2 kg.

Kabocha minder faktisk om et græskar i sin form, og det samme gør sig gældende med teksturen og smagen. Kabocha er ydermere kendetegnet ved at have en tynd skal, der er grøn, mens indmaden er orange. I midten finder man et kernehus, som nemt kan skæres bort, hvis melonen serveres i skiver. Kabocha kan nemlig spises råt, men ellers er det populært at anvende det i alle mulige retter. Man kan eksempelvis også lave suppe på kabocha eller sylte dem.

Total Page Visits: 277 - Today Page Visits: 2