Kombu (eller konbu) er spiseligt tang, der som regel er fremstillet af brunalger. Tangen er kendetegnet ved at være tyk med en kraftig smag, og den er derfor det primære element i fremstillingen af dashi. Tang har været en del af japanernes kost i århundreder, men hvor man før i tiden høstede naturlig tang, så er det i dag blevet almindeligt at dyrke tangen på menneskeskabte undervandsmarker nær kysterne, hvor tangen gror på få meters dybde - særligt omkring Hokkaido, hvor brunalgerne trives i det køligere vand.
Det tager omkring to år for tangen at opnå den rette konsistens, og denne bliver så høstet i sensommeren, hvor tangen ført bliver lagt til tørre, hvorefter den bliver renset og skåret i skiver. Disse bliver så solgt i enten en tørret eller syltet udgave, men det er dog også muligt at købe kombu i snitter og strimler, der kan anvendes som smagsforstærker i madretter eller tilberedes som et element for sig selv. Kombu kan også spises råt, og man kan sågar lave te på kombu.
Kombu adskiller sig fra nori ved at have gennemgået en langt mindre omfattende proces, hvorved man kan sige, at kombu er tættere på at være naturlig tang. Det er heller ikke kun japanerne, der spiser tang, for kombu er nemlig en populær eksportvare til både de asiatiske nabolande og resten af verden.