Kompeito

KompeitoKompeito, der officielt staves konpeito, er en type japansk slik lavet af sukker. Navnet stammer fra det portugisiske confeito, der er sukkerovertrukne nødder, frugter, lakridser og lignende såsom dragé. Kompeito adskiller sig dog fra disse ved udelukkende at bestå af sukker. Den indre kerne i en kompeito udgøres af et lille stykke sukkerkorn, der henover 10 dages tid bliver glaseret med smeltet sukker i et kar kaldet dora, så den til sidst når en størrelse på omkring 1 centimeter. Grundet den høje temperatur og konstante rotation, så får kompeitoer et popkornlignende udtryk, og ved at tilsætte farve til enten kernen eller den smeltede sukkermasse er det også muligt at producere dem i forskellige nuancer. Kompeitoer kan enten tygges eller suttes. Grunden til at ordet kompeito er hentet fra det portugisiske confeito skyldes, at det var portugisere, der i 1500-tallet introducerede japanerne for sukkerraffinering og glaseringsteknikken, der anvendes under produktionen af kompeito. Siden da har kompeito været en populær form for slik i Japan, hvor de sælges i både flasker, poser og æsker.

Total Page Visits: 548 - Today Page Visits: 1