Wagashi er betegnelsen for traditionel japansk konfekt, der typisk serveres og spises sammen med te. Modsat dansk konfekt, så er wagashi ikke særlig sødt, idet det sjældent indeholder særlig meget sukker, da dette ikke er en traditionel ingrediens i det japanske køkken. I stedet består wagashi primært af andre typer af naturlige sødemidler såsom bønnepasta, klæberis og frugter.
Wagashi findes i et utal af varianter, der blandt andet inkluderer mochi, dango og kompeito. Fælles for alle disse typer konfekt er, at der er tale om små portioner, som skal nydes i mindre mængder på samme måde som en småkage eller et stykke fyldt chokolade. Normalt får man serveret et stykke wagashi sammen med en kop te, som man indtager med brug af en enkelt pind ved at stikke denne ned i ens wagashi. Andre typer af wagashi såsom dango kan derimod nydes separat som en snack for sig selv, mens kompeito mest minder om slik, eftersom de rent faktisk er lavet af sukker.
Wagashi er dog oftest lavet af en dej fremstillet af rismel, hvor særligt mochi-dej er populær, idet denne er meget formbar, så man eksempelvis kan kreere detaljeret og farverig konfekt. Oprindeligt blev wagashi altid håndlavet, og det er den dag i dag også et anerkendt håndværk at fremstille wagashi til for eksempel teceremonier, men teknologien har dog også gjort det muligt at masseproducere konfekt, som derfor kan sælges i store mængder til billige penge. Wagashi sælges som regel i æsker med mange stykker, men de kan også købes i mindre portioner i gennemsigtige indpakninger.