Kopnudler

KopnudlerHurtignudler blev opfundet af den Taiwan-japanske Momofuku Ando, der er grundlæggeren af madkoncernen Nissin. De første hurtignudler blev sat på markedet i blokformat i 1958 med kyllingesmag, og det blev med tiden populært at sælge dem i skåle, før markedet spredte sig til USA, hvor koppen var mere attraktiv, hvilket i 1971 førte til udviklingen af kopnudler. Med tiden kom mange flere varianter og smage til, så kopnudler nu om dage har deres helt egen sektion i de japanske butikker, hvor udvalget svarer til en dansk brødafdeling, og ligesom med eksempelvis chips, så kommer der hele tiden nye varianter til, mens andre udgår, samtidig med at der er et fast sortiment med de mest populære varianter.

Hurtignudler skal blot tilsættes kogende vand, og så kan de indtages efter få minutter. I selve koppen er der eksempelvis grøntsagsstykker og pulver, der bliver omdannet til en suppe, så man i teorien ender op med en portion ramen. Man kan tilmed vælge at få tilberedt sin kopnuddel i visse butikker i Japan, hvor man også får udleveret spisepinde, så man kan spise nudlerne i butikken. Der findes desuden kopnuddel-museer, hvor besøgende har mulighed for at sammensætte deres helt egen kopnuddel.

I år 2000 stemte japanerne på kopnudlen som værende deres bedste opfindelse i det 20. århundrede. Men selvom det altså er japanerne, der står bag kopnudlen, så står kineserne for lidt under halvdelen af verdens indtag af hurtignudler. Den gennemsnitlige japaner spiser omkring 40 pakker hurtignudler om året.

 

Total Page Visits: 380 - Today Page Visits: 1