Okonomiyaki

OkonomiyakiOkonomiyaki er en japansk pandekage, men tilberedningsmæssigt minder det mere om en omelet, for selvom okonomiyaki godt nok laves ud af dej, der hældes ud og opvarmes, så er denne tilsat ingredienser, som gør, at der er tale om et almindeligt måltid frem for en dessert. Det kan for eksempel være grøntsager, fisk, rejer eller kød. Dette betyder, at dejen ikke kan flyde ud og blive rund, så en okonomiyaki er kendetegnet ved at være noget mere rustik i sit udseende end en almindelig pandekage. Oven på en okonomiyaki lægges der en type topping, der varierer alt efter region. Okonomiyaki er særlig populær i Kansai-regionen, hvor den siges at stamme fra, men det er også en madret, der typisk forbindes med Hiroshima, hvor ingredienserne ikke blandes i dejen, men derimod placeres imellem den i lag, så der er tale om en slags burger. Den hyppigste form for topping er japansk mayonnaise, der kan sprøjtes oven på en okonomiyaki i et mønster eller bare i tilfældige streger. Selvom okonomiyaki kan nydes for sig selv, så kan den også indgå i andre retter som en hovedbestanddel i disse.

 

Total Page Visits: 287 - Today Page Visits: 1