Okonomiyaki

OkonomiyakiOkonomiyaki kaldes også for japansk pandekage, men tilberedningsmæssigt minder det mere om en omelet, for selvom okonomiyaki godt nok laves ud af dej, der hældes ud og opvarmes, så er denne imidlertid tilsat ingredienser, som gør, at der er tale om et almindeligt måltid frem for en dessert. Indholdet kan for eksempel være grøntsager, fisk, rejer eller kød. Dette er medvirkende til, at dejen ikke kan flyde ud og samtidig blive helt rund, så en okonomiyaki er kendetegnet ved at være tykkere og noget mere rustik i sit udseende end en almindelig pandekage. Oven på en okonomiyaki lægges der desuden en type topping, der varierer alt efter region, og det får nærmest en okonomiyaki til at ligne en pizza, hvilket er forklaringen på, at nogen også kalder det for en japansk pizza.

Okonomiyaki er særlig populær i Kansai-regionen, hvor den siges at stamme fra, men det er også en madret, der typisk forbindes med Hiroshima, hvor ingredienserne ikke blandes i dejen, men derimod placeres imellem den i lag, så der er tale om en slags burger. Den hyppigste form for topping er japansk mayonnaise, der kan sprøjtes oven på en okonomiyaki i et mønster eller bare i tilfældige streger. Selvom okonomiyaki kan nydes for sig selv, så kan den også indgå i andre retter som en hovedbestanddel i disse. I restauranter, der specialiserer sig i okonomiyaki, spiser man typisk sin okonomiyaki fra varmepladen, hvilket gøres ved at trække stykker af den med brug af spisepinde og en gaffel, men man kan også få den serveret på en tallerken i skiver, så den nemt kan spises og tilmed deles med andre.

 

Total Page Visits: 364 - Today Page Visits: 1