Oyakodon

OyakodonOyakodon er en japansk risret, der direkte oversat betyder “forælder-barn-skål”. Det er dog ikke fordi, at retten skal nydes af forældre og børn, men derimod fordi hovedingredienserne består af kyllingkød og æg, der altså er forældrene og børnene, som har lagt navn til retten. Selve risene tilberedes separat, mens kyllingkød og æg indgår i en slags suppe, der laves på fond og sojasovs. Denne koges i en pande, hvor skiver af kyllingkød tilsættes sammen med andre ingredienser såsom løg og forårsløg, mens de rå æg først piskes og tilsættes suppen, kort tid før denne er færdig. Æggene er med til at give dele af suppen en nærmest omelet-agtig konsistens, og herefter hældes pandens indhold så ud i en skål med kogte ris.

Selvom oyakodon består af suppe, så spises retten med pinde, eftersom risene vil opsuge størstedelen af væsken, mens selve æggemassen med kyllingkød fungerer som en slags topping. Oyakodon blev opfundet i Tokyo i 1981 og i dag findes der flere varianter, der består af andre typer kød – de kaldes i så fald for tanindon, der betyder noget i retning af “fremmed-skål”. Oyakodon er populært som et hurtigt måltid i hjemmet, men kan også nydes på flere restauranter.

Total Page Visits: 68 - Today Page Visits: 1