Nure-onna

Nure-onna

Nure-onna er en japansk yokai – et overnaturligt væsen, der optræder i japanske myter som en blanding mellem en kæmpeslange og en kvinde. Dens udseende varierer alt efter fortælling, idet den i nogle historier kun har et kvindehoved, mens den i andre har flere menneskelige træk. Et gennemgående karaktertræk er dog, at en nure-onna er enorm, idet dens fulde kropslængde kan være helt op til omkring 300 meter.

Nure-onna’er lever i naturen og opholder sig især ved vand, hvor de nyder at pleje deres lange, løse hår. De kan dog være farlige, for hvis de spotter et menneske, så kan de sagtens finde på at gå til angreb og dræbe vedkommende for sjov, eller fordi de er sultne. En nure-onnas mægtigste våben er dens lange hale, som den benytter til at fange og kvæle sine ofre med, men det er primært blod, den er ude efter, og til at suge dette ud benytter en nure-onna sin lange slange-agtige tunge.

I nogle fortællinger gør en nure-onna brug af en baby-attrap til at lokke mennesker i sin fælde, så den kan udvælge sig de slemme mennesker og lade de godsindede slippe. Nure-onna lader i den forbindelse som om, at den er en rigtig kvinde og spørger forbipasserende, om de vil holde hendes barn ved uden videre at give dem baby-attrappen. Hvis folk gerne vil holde barnet, så lader nure-onna dem slippe, men hvis de afslår, så vil vægten fra det uægte barn tage til og forhindre dem i at flygte, så nure-onna nemt kan vikle sin krop omkring dem.

Total Page Visits: 524 - Today Page Visits: 1