Love Hotel

Love Hotel

Et Love Hotel er et hotel, hvor par kan leje et værelse med det formål at dyrke sex. I Japan er ens sociale ry meget vigtigt, så der er tale om et frirum, hvor man kan smide hæmningerne uden at skulle bekymre sig om naboer, familiemedlemmer eller venner. Love Hotels bliver brugt af både ungdomskærester, ægtepar, prostituerede og folk, der har mødt hinanden via datingmedier. Hotellerne findes i forskellige prisklasser, hvor de billige tager sig ud som almindelige hoteller, mens de dyrere har alternativt indrettede værelser i forskellige kategorier, hvor man har mulighed for at udleve sine fantasier i ofte overdekorerede omgivelser.

Interaktion med personalet på et Love Hotel er meget begrænset, idet diskretion er altafgørende - af samme grund er hotellerne indrettet med forskellige indgange, så gæsterne ikke risikerer at støre ind i hinanden. På de dyre hoteller er det muligt at leje og betale for et værelse ved hjælp af elektroniske maskiner, så man aldrig møder nogen andre under sit ophold, der kan vare en eller flere timer eller sågar en nat. De fleste hoteller tilbyder "hvile" i dagtimerne og overnatning separat, i modsætning til almindelige hoteller, hvor man betaler for et hoteldøgn. Man behøver dog ikke at dyrke sex på et Love Hotel. Rejsende kan også leje sig ind, hvis de har brug for et billigt sted at tilbringe natten, så længe man bare er opmærksom på, hvad sengene normalt bruges til.

Love Hotels findes ikke kun i Japan, men også i andre asiatiske lande. Navnet Love Hotel stammer fra Hotel Love, der åbnede i Osaka i 1968, men konceptet har været kendt i Japan siden Edo-perioden, hvor disse var forklædt som almindelige bygninger. Traditionelt er japanske husstande sammensat af 3-generationsfamilier, så der sjældent har været plads til privatliv, og Love Hotels blev af den grund udbredt, da det var en nem og bekvemmelig måde at indgå i intimt nærvær, uden man skulle bekymre sig om andre. I nyere tid er det blevet normalt, at børn bor hjemme til de er langt oppe i 20'erne, så for unge er det blevet et populært sted at udforske sin seksualitet uden forældres indblanding, mens forældre omvendt har mulighed for et frirum uden for hjemmet.

I 1961 var der 2.700 Love Hotels i Tokyo alene, mens der nu om dage er omkring 37.000 på landsplan med over 500 millioner besøgende om året, hvilket svarer til, at 2 % af Japans befolkning besøger et Love Hotel om dagen.

Total Page Visits: 1586 - Today Page Visits: 2