Loituma Girl

Loituma Girl

Loituma Girl er det hyppige navn på en animation med en kvindelig anime-karakter, der svinger en pore. I udgaver af denne med lyd kan man desuden høre et gentagende vers fra den finske folkesang Ievan Polkka, som den blev fremført af kvartetten Loituma i 1995. Det er altså denne gruppe, der har lagt navn til animationen, der findes tilgængelig på internettet i mange formater såsom GIF-filer og som Youtube-videoer.

Den oprindelige fil var en 27 sekunder lang Flash-animation i loop-format, der blev delt på internettet i april 2006, og da denne i de kommende år gik viralt, førte det til en øget interesse i Loituma såvel som sangen Ievan Polkka, der af samme grund fik en renæssance på internettet, hvor den blev redigeret om til forskellige versioner. Oploaderen af den originale Loituma Girl var en blogger fra Rusland, og netop i Rusland endte Ievan Polkka med at blive populær blandt unge grundet kendskabet til animationen, selvom den anvendte del af sangen faktisk bare er volapyk med ord, der ikke betyder noget.

Den kvindelige anime-karakter med poren er desuden Orihime Inue fra serien Bleach. Scenen optræder cirka midtvejs inde i afsnit 2, hvor Orihime svinger en pore rundt, imens hun foreslår sine venner at lave noget marmelade af den sammen med blandt andet bananer.

Total Page Visits: 375 - Today Page Visits: 1