Masafumi Nagasaki

Masafumi Nagasaki

Masafumi Nagasaki slog sig i 1989 ned på den dengang ubeboede ø Sotobanari, der er en del af Okinawa-øerne. Hér boede han de kommende mange år, hvor han gik nøgen rundt og bedrev en tilværelse som eneboer uden at kunne fortage sig ret meget på den knap 1,5 km2 store ø, selvom der var forbindelse til en anden ø via en sandbanke. Nagasaki var også i besiddelse af en båd, med hvilken han nu og da sejlede rundt til naboøerne for at købe mad og vand med penge, som han modtog fra sin familie, så han var altså ikke afskåret fra det civile samfund, eftersom han også nu og da gav interviews og medvirkede i reportager såvel som dokumentarer. Nagasaki havde af egen fri vilje valgt at løsrive sig det moderne samfund og i stedet leve i isolation fra dette, så for ham var det et paradis at være for sig selv på en øde ø, hvor han derfor også havde planer om at dø.

I 2018 blev myndighederne dog gjort opmærksomme på, at den nu 82-årige mand ikke længere havde det så godt, og man besluttede sig derfor for at sende en politipatrulje afsted til Sotobanari, så man kunne tvinge Nagasaki bort fra øen, så han kunne modtage lægehjælp. Det viste sig imidlertid, at han efter endt behandling ikke fik lov at vende tilbage til øen, og Nagasaki blev derfor tvunget til at forblive og leve videre blandt andre mennesker. Da historien om dette kom frem, blev den delt i alverdens medier, hvor der både blev sat fokus på Nagasakis tilværelse som eneboer, men også på hans knuste drømme, fordi samfundet vægtede hans liv højere end hans personlige lykke.

I de fleste historier blev det nemlig forklaret, at myndighederne frygtede for Nagasakis helbred, men i virkeligheden viste det sig, at han havde bosat sig på statens ejendom, der tilmed var en nationalpark, hvilket ifølge loven er forbudt, så det var sådan set af juridiske grunde, at Nagasaki ikke kunne vende tilbage til Sotobanari , hvor han nåede at bo i næsten 30 år. Der er derfor også formodninger om, at politiet blev sendt til Sotobanari for at eskortere Nagasaki væk fra øen og altså ikke for at skaffe ham lægehjælp, da dette muligvis bare blev brugt som grundlag af myndighederne.

Total Page Visits: 243 - Today Page Visits: 1