Sakurajima (1117 m.)

Sakurajima (1117 m.)

Sakurajima er en 1117 meter høj stratovulkan beliggende i Kagoshima-bugten på det sydlige Kyushu. Sakurajima betyder direkte oversat "kirsebærblomst-ø", og det er fordi, at vulkanen faktisk fungerede som en ø, indtil et udbrud i 1914 fik den til at fusionere med fastlandet, hvorved Japans geografi altså blev ændret. Sakurajima er ikke blot kendt for at være en af de mest aktive vulkaner i Japan - men i hele verden. Det er ikke unormalt, at der dagligt er små udbrud, hvilket resulterer i en nogenlunde konstant sky af aske, der udstødes fra toppen og blandt andet spreder sig til den nærliggende storby Kagoshima, hvor man jævnligt afholder evakueringsøvelser, så man er forberedt på et mere katastrofalt udbrud, der med garanti vil komme flere gange i fremtiden.

Ikke desto mindre er Sakurajima den mest populære attraktion i området og blandt andet forklaringen på, at der er mange varme kilder i nærheden. Der bor folk omkring vulkanen, hvor vulkanologer ligeledes holder til, og så er det også muligt for turister at bestige den - grundet faren for udbrud er det dog ikke tilladt at komme i nærheden af vulkanens tre kratere, men der er flere forskellige observatorier, hvorfra man kan betragte dem på afstand.

Selvom det i dag er muligt at komme til Sakurajima med bil, så vælger langt de fleste at tage en færge fra Kagoshima, hvorfra der er flere afgange dagligt. Turen dertil tager et kvarter og havnen i Kagoshima ligger kun en kort gåtur fra Kagoshima station.

 

Total Page Visits: 589 - Today Page Visits: 1