Tokachi (2077 m.)

Tokachi (2077 m.)

Tokachi er en 2077 meter høj vulkan beliggende på det centrale Hokkaido, og så er der tilmed tale om en aktiv en af slagsen, der jævnligt rammes af mindre udbrud, mens den gennem historien har ført til flere store og ødelæggende udbrud - heriblandt det værste i Japan i det 20. århundrede, da 144 mennesker omkom i 1926.

Tokachi er dog en del af en bjergkæde og befinder sig derfor flere kilometer fra de store bysamfund, men bjerget er dermed også populært blandt vandrere, idet det er muligt at bestige Tokachi, hvilket kan gøres via flere forskellige ruter, der gør det muligt at komme helt frem til toppen af bjerget. Der er tilmed asfalterede veje, så man med brug af bil kan tilbagelægge en stor del af vejen. Fra Kami-Furano station går også busser frem til bjerget og dets vandreruter.

Tokachi er et forholdsvist nemt bjerg at bestige, og derfor er der mange, der vælger at gøre dette i sommermånederne, hvor det vil tage et par timer at nå frem til toppen, alt efter hvor på bjerget man starter ud. I vinterhalvåret er Tokachi derimod dækket af sne, så det anbefales, at kun erfarne bjergbestigere tager turen grundet faren ved laviner. Bjerget er dog stadig en populær destination på denne tid af året, idet mange skiløbere vælger at besøge det.

Tokachi har flere kratere, der er spærret af grundet faren for vulkansk aktivitet, og på bjerget befinder der sig derfor også en evakueringshytte, hvor man kan søge tilflugt i tilfælde af et pludseligt udbrud.

Total Page Visits: 20 - Today Page Visits: 1