Iwasaki-borgen

Iwasaki-borgen

Iwasaki-borgen ligger i Nisshin øst for Nagoya. Hér blev den opført i begyndelsen af 1500-tallet af Oda Nobuhide med henblik på at fungere som en fæstning, der kunne beskytte hans domæne mod angreb fra øst. I 1529 blev borgen imidlertid belejret af Matsudaira Kiyoyasu, og den var herefter ejet af Matsudaira-klanen frem til et stort slag i 1584, hvor Toyotomi Hideyoshi overtog borgen. Han havde tjent under den nu afdøde Oda Nobunaga, som var Oda Nobuhides søn, mens Matsudaira Kiyoyasus barnebarn var Tokugawa Ieyasu, der i 1600 vandt Slaget ved Sekigahara, hvorved han blev Japans politiske overhoved med etableringen af Tokugawa-shogunatet. Tokugawa Ieyasu overtog dermed kontrollen over alle landets borge, men mange af disse var dog overflødige, hvilket også gjaldt Iwasaki-borgen, der jo sådan set bare var en fæstning. Denne blev derfor forladt efter Slaget ved Sekigahara var vundet, og den gik herefter i forfald.

Mere end 300 år senere - i 1987 - valgte man så at opføre en moderne rekonstruktion af en hovedbygning samt en tilhørende bygning, der i dag fungerer som et museum. Men Iwasaki-borgen var imidlertid aldrig i besiddelse af en hovedbygning, så der er altså ikke tale om en autentisk rekonstruktion. Snarere en turistattraktion, der har til formål at trække folk til området, så de kan lære historien bag den virkelige Iwasaki-borg. Grunden fungerer i dag som en park, hvor man endnu kan se ruinerne efter den originale borg.

Iwasaki-borgen ligger 3 kilometer fra Nisshin station. Herfra går der busser til borgen, og turen dertil tager 10 minutter.

Total Page Visits: 204 - Today Page Visits: 1