Matsue-borgen

Matsue-borgen

Borgen i Matsue er en af Japans kun 12 originale borge, men selvom der tidligere har været tale om et større kompleks, så er der i dag kun få bygninger tilbage - heriblandt hovedbygningen på seks etager. På grund af dennes mørke farve kaldes borgen også for "den sorte borg", og så er det desuden en af de borge i Japan, der endnu har en voldgrav. Borgen stod færdig i 1611, efter konstruktionen af den var blevet påbegyndt i 1607.

I slutningen af 1800-tallet blev mange af Japans borge revet ned, fordi man betragtede dem for at være et unødvendigt levn fra fortiden, og i den forbindelse gik Matsue-borgen ikke fri, for i 1875 blev langt de fleste bygninger revet ned, foruden de få strukturer, der står på grunden den dag i dag, og disse overlevede udelukkende kun på grund af protester. Hovedbygningen har altså stået i sin originale form i over 400 år, men i 1950'erne gennemgik den dog en omfattende renovering.

Matsue-borgen ligger et kvarters gang fra Mastsue-Shinjiko-Onsen station på Ichibata Dentetsu-linjen eller en halv times gang fra JR Matsue station. Borgen er desuden et stop på en buslinje, der kører mellem de to stationer.

Total Page Visits: 548 - Today Page Visits: 1