Ne-borgen

Ne-borgen

Ne-borgen ligger i Hachinohe i Aomori-præfekturet og er en moderne rekonstruktion af det borgkompleks, der i 1334 blev opført i området. Ne-borgen er derfor et glimrende eksempel på, hvordan borge oprindeligt så ud, da de begyndte at skyde frem i Japan som forter, der var lavet af træ, før man begyndte at opføre dem med brug af sten, ligesom de blev udstyret med voldgrave og hovedbygninger (tårne). Ne-borgen blev allerede ødelagt tilbage i 1592, mens komplekset blev forladt i 1627, da en ny borg i Hachinohe blev opført.

I 1941 fik grunden, hvor Ne-borgen havde ligget, status som et historisk vartegn, og i 1994 valgte man altså at genopføre borgen med udgangspunkt i de arkæologiske udgravninger, der var med til at give indsigt i dens design. Det er kun en lille håndfuld bygninger, der er blevet genopført for at give folk indblik i, hvordan den originale borg har set ud, og besøgende har mulighed for at beundre disse udvendigt såvel som indvendigt. Andre steder markerer stolper i jorden fraværet af bygninger, og på tavler kan man samtidig se, hvordan man mener, Ne-borgen i sin tid har set ud.

Ne-borgen ligger over 3 kilometer fra Hachinohe station. Herfra går der dog busser frem til borgen. Turen dertil tager under et kvarter.

 

Total Page Visits: 427 - Today Page Visits: 1