Saruhashi

Saruhashi

Saruhashi, der direkte oversat betyder Abebroen, strækker sig over Katsura-floden i byen Otsuki i Yamanashi-præfekturet, hvor den blev opført for flere hundrede år siden. Hvornår broen helt præcist blev etableret er dog uvist, men ifølge et lokalt sagn skete det helt tilbage i 610, selvom ingen kilder bekræfter dette. Saruhashi optræder derimod i litteratur fra Muromachi-perioden (1336-1573), hvor dokumenter også fortæller, at den brændte ned i 1533. Broen blev genopbygget 7 år senere og blev blandt andet et populært motiv på træsnit.

Da der er tale om en træbro er Saruhashi imidlertid blevet revet ned og genopført utallige gange - senest i 1984, hvor man forstærkede den med stål af sikkerhedsmæssige årsager. Broen har en længde på 31 meter og en bredde på 3,3 meter og er kun åben for gående. Det nuværende design stammer fra 1676 og er kendetegnet ved, at broens støttepæle er dækket med tegl på hver side. Navnet skulle efter sigende stamme fra tiden, før broen blev bygget, hvor aber ifølge legenden krydsede Katsura-floden ved at knytte armene sammen, hvilket tilsyneladende var det, der førte til opførelsen af Saruhashi.

Der er en station i Otsuki, som er navngivet efter Saruhashi, men denne ligger dog over en kilometer fra broen. Fra Saruhashi station er der cirka 20 minutters gang til Saruhashi.

Total Page Visits: 551 - Today Page Visits: 1