Tsujun-broen

Tsujun-broen

Tsujun-broen er i virkeligheden en akvædukt, som blev opført i byen Yamato uden for Kumamoto i 1854 med det formål at transportere vand til højtliggende marker i området. Akvædukten blev bygget i sten og er den største stenakvædukt i Japan, idet broen har en længde på 78 meter og en bredde på 6 meter. Tsujun-broen fungerer stadig som en akvædukt, men vandafløbet er dog dækket til, så det nu er muligt at passere broen på gåben. Der er dog intet rækværk, så man skal passe på ikke at gå for tæt på kanten, idet der fra broen er et fald på 20 meter ned i en flod.

Broen er desuden udstyret med en vandudladningsmekanisme, der kan udløse store mængder vand for at forhindre, at den bliver stoppet til, og når denne tages i brug i løbet af sommerhalvåret, tiltrækker det mange nysgerrige tilskuere, eftersom mekanismen optræder som huller på hver side af broen, hvorfra enorme mængder vand bliver sendt ud i floden nedenunder. Tsujun-broen fik i 1960 status som kulturskat, og under Kumamoto-jordskælvene i 2016 måtte den repareres, da der opstod revner, som førte til at vand begyndte at sive ud.

Tsujun-broen befinder sig næsten 40 kilometer fra Kumamoto centrum. Herfra går der dog busser til broen og turen dertil tager 1,5 time.

Total Page Visits: 396 - Today Page Visits: 1