Sapporo Snefestival

Sapporo Snefestival

Sapporo Snefestival

Sapporo Snefestival er en ugelang begivenhed, der hvert år finder sted i byen SapporoHokkaido i løbet af februar, hvor den 1,5 kilometer lange Odori Park omdannes til et enormt eventområde med sne- og isskulpturer, der er den største af sin slags i Japan. Hokkaido er nemlig Japans nordligste ø, så her falder der som regel store mængder sne, hvilket altså gør det muligt at skabe skulpturer på årets sidste vintermåned, hvilket ikke blot inkluderer tusindvis af snemænd, men også enorme bygningsværker, der fremstår som farveløse strukturer om dagen, mens de er lyst op i farver, når mørket falder på. Når der ikke falder sne nok, hjælper det japanske forsvar med at fragte sne til byen uden for Sapporo.

Sapporo Snefestival tog sin begyndelse i 1950'erne og varede dengang kun en enkelt dag. Med tiden blev begivenheden så populær, at man besluttede sig for at udvide den til at vare i en hel uge. I denne periode bliver der i Odori Park og i andre udvalgte dele af Sapporo opstillet sne- og isskulpturer, samtidig med at træer og bygninger er indhyllet i farvestrålende lys, så det altså er som at træde ind i et eventyrligt snelandskab. Dog er snefestivalen også blevet så populær, at den hvert år trækker tusindvis af besøgende til fra både Japan og udlandet, så der altså er fyldt med mennesker. Det kan således være svært at finde overnatningssteder, fordi mange hoteller er fuldt booket, så hvis man planlægger at besøge Sapporo Snefestival, kan det være en god ide at undersøge datoer og bestille værelser i god tid.

Ud over at beundre sneskulpturer fremstillet af professionelle kunstnere kan man også dyrke vintersport såsom at kælke på bakker. Og så benyttes Odori Park desuden som koncertområde, så der alt i alt bliver tale om en byfest. Det er derfor muligt at opleve sne- og isskulpturer forskellige steder i Sapporo, men det mest populære område er altså Odori Park med mange stationer i nærheden.

Total Page Visits: 191 - Today Page Visits: 1