Canadian World Park

Canadian World Park

Canadian World Park er en temapark beliggende i Asahibetsu på Hokkaido, der som navnet antyder er dedikeret til Canada. Der er tale om en idyllisk kopi af de historiske bygninger på Prince Edward Island, hvor historien om Anne fra Grønnebakken udspiller sig - en fortælling, der er elsket af mange japanere - så parken består hovedsageligt af bygningsværker i et 1800-tals design, der tilsammen udgør en lille landsby.

I slutningen af 1980'erne forsøgte man at trække turister til Asahibetsu, da byens mineindustri lukkede ned, og derfor opførte man i 1990 Canadian World Park som en temapark. Ligesom så mange andre af Japans temaparker måtte Canadian World Park dog også dreje nøglen om under den økonomiske krise i 1990'erne, og stedet lukkede officielt i 1997. I stedet for at rive bygningerne ned blev disse overdraget til Asahibetsu by, så Canadian World Park siden da har bestået som et offentligt tilgængeligt område, der dog kun har åbent i sommerhalvåret. Stedet består i dag af souvenirbutikker og spisesteder, men har vist sig at være en underskudsforretning, og administrationen af parken er derfor blevet overdraget til de private instanser, der lejer bygningerne, og de har valgt kun at holde åbent i weekenderne fra begyndelsen af juni til slutningen af oktober.

Canadian World Park ligger 10 kilometer fra Asahibetsu station, hvorfra der går busser, som dog kun standser 3 kilometer fra parken, hvorfra man altså må gå dertil. Det er derfor nemmest at komme dertil med bil eller taxa.

Total Page Visits: 89 - Today Page Visits: 1