Oyama-helligdommen

Oyama-helligdommen

Oyama-helligdommen ligger i Kanazawa, hvor den blev grundlagt i 1599. Dengang befandt helligdommen sig dog uden for byen, indtil den i 1873 blev flyttet til sin nuværende placering i nærheden af Kanazawa-borgen, hvor helt nye bygninger blev opført. Dette inkluderede blandt andet en karakteristisk port, der blev designet af en hollandsk arkitekt og opført i 1875, og i allerede i 1950 fik denne status som kulturskat grundet dens historiske værdi. Porten er nemlig en sjælden blanding af japansk, kinesisk og europæisk arkitektur og er eksempelvis forsynet med noget så usædvanligt som glasvinduer. På toppen at porten sidder desuden det, der siges at være Japans ældste lynafleder.

Oyama-helligdommen består af flere bygninger og har også et lille haveområde, og fra helligdommen er det nu muligt at vandre direkte videre til Kanazawa-borgen via en bro, der blev opført i 2020.

Oyama-helligdommen ligger 2 kilometer fra Kanazawa station, hvorfra der går busser til helligdommen. Turen tager cirka 10 minutter.

Total Page Visits: 29 - Today Page Visits: 1