Kanazawa-borgen

Kanazawa-borgen

Borgen i Kanazawa blev grundlagt i begyndelsen af 1580'erne og stod færdigopført i 1592, hvilket blev begyndelsen på byens udvikling. Borgen bestod dengang af en hovedbygning på seks etager, men denne gik dog allerede tabt under en brand i 1602 og blev aldrig genopført. Efter yderligere to brande i 1620 og 1631 blev borgen udvidet med flere bygninger, så der på dette tidspunkt var tale om et enormt kompleks, men flere strukturer blev dog ødelagt, da endnu to brande ramte borgen - denne gang den store bybrand i Kanazawa i 1759 efterfulgt af en brand i 1808, og hermed var borgens storhedstid forbi. I slutningen af 1800-tallet blev majoriteten af Japans borge revet ned, men på grund af sin beliggenhed valgte man dog at bevare resterne af Kanazawa-borgen og benytte sig af denne som militærbase, men endnu en brand lagde dog endeligt borgen i ruiner i 1881.

I 2001 genopførte man så en rekonstruktion af Kanazawa-borgen, som man mener, den så ud i 1850'erne, hvor den blot var en skygge af sit oprindelige jeg. Borgen består primært af murværk samt vagttårne, men også få bygninger, der formåede at overleve de sidste brande, der ramte området. Dette inkluderer blandt andet en port fra 1788. Borgkomplekset fungerer i dag som en park og ligger lige ved siden af Kenrokuen, der er en af Japans tre bedste landskabshaver.

Kanazawa-borgen ligger over 2 kilometer fra Kanazawa station, hvorfra der er en halv times tid til fods. Der går dog flere busser fra stationen, der kan klare turen til borgen på omkring et kvarter.

Total Page Visits: 488 - Today Page Visits: 1