De begravede huse ved Unzen-vulkanen

De begravede huse ved Unzen-vulkanen

I 1991 gik Unzen-vulkanenKyushu i udbrud, hvilket endte med at koste 43 mennesker livet. Majoriteten af disse befandt sig dog på selve bjerget, idet man havde nået at evakuere de omkringliggende områder, før store dele af disse blev begravet af aske og jordskred. Skove såvel som boligområder tog stor skade, så efter udbruddet var overstået, begyndte man oprydnings- og genopbygningsarbejdet ved foden af vulkanen. Dog valgte man at bevare i alt 11 hjem, som var blevet helt eller halvt begravet i jord og aske langs Mizunashi-floden, så disse ikke blot kunne fungere som et bevis på katastrofen, men samtidig minde folk om faren ved naturens kræfter og dermed vigtigheden ved at foretage evakueringer.

De 11 boliger ligger begravet i omkring 3 meters dybde og befinder sig samlet i en park i byen Minamishimabara, og mens otte af disse befinder sig udendørs, så befinder tre sig i en lukket bygning, hvor de nærmest fungerer som udstillinger, der på unik vis skildrer konsekvensen ved en naturkatastrofe, idet man går rundt blandt husenes tage og førstesale, hvorved man virkelig får en fornemmelse af, hvor voldsomt vulkanudbruddet i 1991 var, idet foden af vulkanen trods alt ligger nogle kilometer derfra.

De begravede huse ligger også langt fra den nærmeste station, som er Shimabara station, der befinder sig 3,5 kilometer væk. Man kan dog komme frem til området med bus derfra, og turen tager cirka 20 minutter.

 

Total Page Visits: 41 - Today Page Visits: 1