Varehusdistriktet i Kawagoe

Varehusdistriktet i Kawagoe

Byen Kawagoe i Saitama-præfekturet er kendt som Lille Edo, fordi der i byen ligger et distrikt med bygninger, der ligner dem, som fandtes i Japan under Edo-perioden, der gik fra 1603 til 1867 (Edo var datidens navn for Tokyo). De fleste af disse bygninger stammer dog ikke fra Edo-perioden, for i 1893 blev Kawagoe nemlig ramt af en bybrand, der lagde mange gader i ruiner, men som noget helt unikt valgte man at genopbygge disse med udgangspunkt i traditionelle teknikker og design, selvom Japan i denne tid forsøgte at modernisere samfundet ud fra Vestlig standard.

Mens der skød bygninger af mursten op rundt omkring i resten af landet, så genopførte man i Kawagoe det gamle varehusdistrikt med brug af træ, og den dag i dag eksisterer mange af bygningerne stadig og udgør en hel bydel, så man her kan træde tilbage i tiden og opleve en fortidsagtig stemning. Byens vartegn er desuden et klokketårn af træ, som ligeledes brændte ned i 1893, men dette blev ligeledes genopført i sit oprindelige design og så er det tilmed stadig i brug, idet klokken ringer fire gange om dagen - klokken 6, 12, 15 og 18. I kontrast til gaderne, der imiterer bygninger fra Edo-perioden, så ligger der dog også en gade med bygninger fra Taisho-perioden (1912-1926), heriblandt en gammel bank, og dette gør det altså muligt at observere forskellen i bygningernes udseende fra de to perioder.

Langt de fleste bygninger i Kawagoes varehusdistrikt er private og fungerer som butikker, og den mest kendte er nok en Starbucks café, der åbnede i 2018. Nogle af bygningerne indeholder imidlertid også museer. Varehusdistriktet ligger nærmest Honkawagoe station, der dog er en del af en privatejet toglinje. Mens denne befinder sig 1 kilometer væk, så ligger JR Kawagoe station 2 kilometer væk.

 

Total Page Visits: 389 - Today Page Visits: 1